Ananászos-baconös pulykamell
Csak néhány hozzávaló kell ehhez a klassz ebédhez.
2021. January 15.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 15 dkg friss, megpucolt ananász
- 8 csík bacon
- főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés
A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd oldalanként kb. 1-1 perc alatt kérget sütünk a húsokra. Kivesszük a serpenyőből, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek.
A húsokra vékonyra szeletelt ananászt teszünk, és körbetekerjük 2-2 csík baconnel. Sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Főtt rizzsel tálalju
Megosztom barátaimmal