Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű de nagyszerű: Almás diós nudli

2017. April 14.

Hozzávalók

  • 1kg burgonya
  • 250g liszt
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál étkezési sertészsír
  • 1 tojás
  • Almamártás:
  • 1 kg alma
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g vaj
  • Diós szóráshoz :
  • 100 g dióbél
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítés

 A nudli:                     

1.  A burgonyát a héjában megfőzzük,  ha megfőtt megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük.

2. Ha kihűlt a burgonya,  hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a sót, a búzadarát és a sertészsírt, majd alaposan összedolgozzuk.  30 percet  pihentetjük, közben elkészítjük az almamártást.

 Almamártás:

1. Az almákat meghámozzuk és eltávolítjuk a magházukat, nagyobb darabokra vágjuk. Cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk az almákat, a  fahéjat, a citrom reszelt héját, majd felengedjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.

2. Ha megfőtt, turmixgépbe tesszük  a vajjal és krémesre turmixoljuk.

  Diós szóráshoz :

1. A diót átválogatjuk,  nehogy dióhéj kerüljön bele, majd durvára turmixoljuk és hozzáadjuk a porcukrot és a fahéjat.

2. A burgonyás tésztából apró darabokat csípünk, majd kézzel megsodorjuk. Lisztezett tálcára rakjuk a megsodort nudlikat, hogy ne tapadjanak össze, majd forró enyhén sós vízbe 2-3 perc alatt  készre főzzük, akkor jó ha feljön a víz tetejére.

3.  Leszűrjük, majd beleforgatjuk a dióba.

4. Az almamártást egy tetszőleges tányér aljára tesszük, ráhelyezzük a nudlikat, ízlés szerint porcukrozzuk!

 

Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszkocka

Kókuszkocka

Az a recept, amely így végződik: "beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe" - az kizárólag nagyon jó lehet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!