Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszkocka

Az a recept, amely így végződik: "beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe" - az kizárólag nagyon jó lehet!
2016. november 5.

Hozzávalók

  • Piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek búzaliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • késhegynyi sütőpor
  • Az öntethez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3-4 ek holland kakaópor
  • 1 ek rumaroma
  • Beforgatáshoz:
  • 200 g kókuszreszelék

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük 3 evőkanál kristálycukorral, a tojások sárgáját a maradék cukorral tejföl sűrűségűre keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert fehérjét. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!

Az öntethez felmelegítjük a tejet az összes hozzávalóval, majd félrerakjuk és hagyjuk szobahőmérsékletre visszahűlni. Ha a piskótánk kihűlt, felvágjuk tetszőleges méretű kockákra, beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos-currys sütőtök leves

Kókuszos-currys sütőtök leves

Tálaljuk melegen görög joghurttal, korianderrel vagy/és mogyoróval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.