Almás-cheddar sajtos muffin
Hozzávalók
12 darabhoz- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 csésze durvára reszelt, érett cheddar sajt
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 nagy tojás, enyhén felverve
- ½ csésze +2 teáskanál méz
- 2 evőkanál melasz
- 3 evőkanál olívaolaj
- ¼ csésze natúr görög joghurt
- 2 csésze reszelt alma
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy muffinformát, és a mélyedéseket béleljük ki muffin papírral.
2. Egy közepes keverő tálban keverjük össze a liszteket, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Adjuk és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
3. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a mézet, a melaszt, az olajat és a joghurtot, majd adjuk hozzá a reszelt almát, és keverjük jól össze. Öntsük a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és addig keverjük, amíg teljesen összeáll.
4. Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinforma mélyedései között. Tegyük a muffinformát egy tepsire, arra az esetre, ha sülés közben kis darabok kipotyognának a formából. Süssük a muffinokat 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában pihenni 10 percig, majd a rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Vagy még melegen együk meg a muffinokat sok-sok vajjal.
Forrás: food52.com