Almapürés palacsinta
Bizton állíthatom, hogy ez az egyik legfinomabb palacsinta, amit valaha sütöttem, pedig higgyétek el, állandóan kísérletezem újabb és újabb receptekkel. Nemrég fedeztem fel az egyik (az L-betűs) üzletlánc polcain az almapürét, így az elkészítése sem igényel sok időt. Ha mégis házilag készítenétek el a pürét is, egyszerűen pároljatok puhára meghámozott, feldarabolt almákat egy kevés citromlével és esetleg némi cukor hozzáadásával. A végén pürésítsétek, az sem baj, ha néhány apróbb darabka alma marad benne.
Hozzávalók
- 15 dkg almapüré
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál (nád)cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy csipet őrölt gyömbér
- 2 nagy csipet őrölt fahéj
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg liszt
- kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés
Az almapürét kikeverjük a tojásokkal, a kétféle cukorral, a fűszerekkel és a tejjel. A sütőport elvegyítjük a lisztben, apránként a tojásos elegyhez adjuk, majd az egészet simára keverjük habverővel.
A masszából serpenyőben, felolvasztott kókuszzsíron vagy felhevített olajon kis palacsintákat sütünk. Sütés közben egyszer megfordítjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl forró a serpenyő, inkább süssük lassabban!
Almapürével, lekvárral, juharsziruppal vagy fahéjas porcukorral tálalhatjuk.