Áfonyás cobbler
A cobbler tulajdonképpen egy szuper egyszerű és gyors gyümölcsös pite, lényege, hogy az ízlés szerint variálható gyümölcsréteget kis „tésztakupacokkal” fedjük be. Ez esetben cukormentes, zabliszttel készült tésztával.
Hozzávalók
4 adaghoz- 30 dkg fagyasztott és/vagy friss áfonya
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 4 dkg vaníliás eritrit
- 12 dkg zabpehelyliszt
- ½ kávéskanál sütőpor
- ½ kávéskanál szódabikarbóna
- 6 dkg vaj
- 1 db tojás
- 4 dkg eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az áfonyát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a vaníliás eritrittel, majd egy kb. 15×25 cm-es sütőforma aljára öntjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tojással és az eritrittel. Egynemű tésztát gyúrunk, amiből teáskanálnyi adagokat sorakoztatunk az áfonya tetejére.
Az előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva, melegen tálaljuk.