Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Válasszuk szeptemberben is a dinnyét!

2021. September 1.

„Nyár, dinnye, szeletem” – a lédús és mézédes dinnye egészen szeptember végéig elérhető lesz a megszokott, kiváló minőségben. Erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös kampányában. Nemcsak az íze finom, de tökéletesen hidratál és számtalan jótékony hatása is van.

Hazánkban a dinnye az egyik legkeresettebb zöldség-gyümölcsféle, megvásárlásával azokat a termelőket támogatjuk, akik lehetővé teszik számunkra, hogy friss és finom gyümölcs kerüljön az asztalra még szeptemberben is.

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a 10 nap Strand Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg hazánk negyedik a dinnyetermesztésben, ez is azt bizonyítja, hogy a dinnye idén is világszínvonalú és kiváló minőségű. Hozzátette, hogy bár a dinnye termőterülete csökkent, a magyar gazdák a legnehezebb helyzetben is helytálltak, és hálásak lehetünk, hogy a pandémia és az időjárási nehézségek ellenére 3700-3800 hektáron, 2200 termelő termesztett jóízű, mézédes dinnyét.

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos egészségünk megőrzése, érdemes sokat fogyasztani ebből a szupergyümölcsből. A dinnye immunerősítő, vitamindús csemege: A-, B6-, C- és E-vitamint, magnéziumot, káliumot, karotinoidot, béta-karotint és likopint is tartalmaz. Majd kiemelte, hogy a kampány részeként 5 helyszínen szabadtéri kóstoltatást is tart az AMC. Többek között volt már az Efott-on, a 10 nap Strand Fesztiválon, szeptember első hétvégéjén pedig a Veszprémi Állatkertben lehet megkóstolni az ízletes dinnyét. Emellett a kampányban ismeretterjesztő cikkekkel és közösségi média megjelenésekkel is népszerűsítik a görög- és sárgadinnye fogyasztását szeptemberben is. 

A kampányról a legfrissebb információkat az Agrármarketing Centrum honlapján is megtalálhatják az érdeklődők, a http://dinnye.amc.hu/ oldalon.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mivel fogyasszuk a dinnyét? Ezzel az 5 hozzávalóval nem lőhetünk mellé

Mivel fogyasszuk a dinnyét? Ezzel az 5 hozzávalóval nem lőhetünk mellé

Mivel párosítsd a görög- és a sárgadinnyét?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!