Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Természetes édesítők

2021. March 13.

Az emberek többsége kifejezetten édesszájú. Ez többek annak is köszönhető, hogy a legtöbb
késztermékben – így például az egészségesnek árult instant zabkásában is – jócskán van cukor.
Egyszerűen hozzászoktunk.

Ha szeretnéd csökkenteni a cukorbeviteledet, íme pár természetes módszer, amivel megédesítheted
a hétköznapjaidat:

Almaszósz

Igyekezz cukormenteset választani! Hozzáadhatod müzlihez, joghurthoz, húsokhoz mártások helyett,
vagy akár a kedvenc süteményed tésztájához.

Banán

Minél érettebb, annál édesebb. Szintén többféleképpen hasznosíthatod. Akár még a kávédhoz is
hozzáadhatod lepürésítve – a banános frappé igazi ínyencség a desszertkávék világában.

Méz

Univerzális édesítő, ráadásul napi egy evőkanál csúcsra járatja immunrendszeredet is.

Juharfaszirup

Az amerikaiak nagy kedvence. A letöbben az emeletes palacsinta kapcsán ismerik, de ugyanúgy
hozzáadhatod kávéhoz, süteményhez vagy akár kedvenc kekszedhez is.

Glicin

A glicin egy nem-esszenciális aminosav, ami természetes módon megtalálható a fehérjében, ami
hozzájárul az izomtömeg építéséhez és fenntartásához. Kifejezetten édes, így a napi egy adag
gyakorlatilag bármilyen ételt megédesít a túrógombóctól a zabkásáig.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!