Természetes édesítők
2021. March 13.Az emberek többsége kifejezetten édesszájú. Ez többek annak is köszönhető, hogy a legtöbb
késztermékben – így például az egészségesnek árult instant zabkásában is – jócskán van cukor.
Egyszerűen hozzászoktunk.
Ha szeretnéd csökkenteni a cukorbeviteledet, íme pár természetes módszer, amivel megédesítheted
a hétköznapjaidat:
Almaszósz
Igyekezz cukormenteset választani! Hozzáadhatod müzlihez, joghurthoz, húsokhoz mártások helyett,
vagy akár a kedvenc süteményed tésztájához.
Banán
Minél érettebb, annál édesebb. Szintén többféleképpen hasznosíthatod. Akár még a kávédhoz is
hozzáadhatod lepürésítve – a banános frappé igazi ínyencség a desszertkávék világában.
Méz
Univerzális édesítő, ráadásul napi egy evőkanál csúcsra járatja immunrendszeredet is.
Juharfaszirup
Az amerikaiak nagy kedvence. A letöbben az emeletes palacsinta kapcsán ismerik, de ugyanúgy
hozzáadhatod kávéhoz, süteményhez vagy akár kedvenc kekszedhez is.
Glicin
A glicin egy nem-esszenciális aminosav, ami természetes módon megtalálható a fehérjében, ami
hozzájárul az izomtömeg építéséhez és fenntartásához. Kifejezetten édes, így a napi egy adag
gyakorlatilag bármilyen ételt megédesít a túrógombóctól a zabkásáig.