Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tegyél a jó emésztésért probiotikus ételekkel!

2022. November 16.

A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, amelyekre hatalmas szüksége van a szervezetünknek. Jó baktériumokat tartalmaznak, ezek segítik az emésztést és az anyagcserét, valamint támogatják az immunrendszer helyes működését. Mutatjuk, mely élelmiszerek tekinthetők probiotikusnak, építs be párat közülük a mindennapjaidba!

Joghurt és kefir

A joghurt talán a legismertebb probiotikus élelmiszer. Az aktív joghurtkultúra segít fenntartani a gyomor egészséges egyensúlyát. A kefir saját baktériumtörzsei szintén jó szolgálatot tesznek, mindkettő tejtermék hathatósan csökkenti a puffadást, gyomorégést is.

Tipp: Székrekedéssel küzdesz? Cikkünk segíthet! 

Tej és író

Talán kevésbé ismert tény, hogy nemcsak a joghurt és a kefir probiotikus tejtermék, hanem a tej és az író is. Az íróból szuper salátaönteteket keverhetünk, így tényleg a mindennapjaink része lehet.

Kimchi és savanyú káposzta

A fermentált savanyúságok ugyancsak tele vannak probiotikumokkal, így bélflóránk egészségének remek támogatói. Emellett a zöldségekben található vitaminokról se feledkezzünk meg! A kimchi koreai, kínai kel alapú savanyúság, komplex ízei a legunalmasabb fogást is feldobják, érdemes megkóstolni!

Egyes sajtok

A sajtok kedvelőinek jó hír, hogy egyes fajták szintén tele vannak probiotikummal. Ilyen többek közt a gouda, a cheddar és a parmezán.

Forrás: BBC Good Food

Ezt már olvastad?

Van gyomorégéssel küzdő rokon? Gondolj rá főzéskor!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!