Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tedd & Ne tedd! - piknikezéskor

Itt a jó idő, irány egy park, mindenki hozza a finomságait.
2017. May 28.

Ne tegyük:

Ne etessünk egy hadsereget: Ha egy 30 fős társasággal piknikezünk és mindenki hoz valamit, ne 30 főre készítsünk ételt – elég csak a létszám felének. Lehet, hogy mindenki szed majd belőle, de lehet, hogy csak kóstolnak, nem esznek meg egy egész adagot.

Ne feledkezzünk meg az italokról: Ha a szervező nem készített listát az elvállalható feladatokról (ki hozzon jeget, hűtőtáskát, alkoholmentes ürítőt, stb.), akkor egy megoldás lehetőség, ha mindenki egy üveg bort vagy egy 6-os csomag sört hoz.

Ne hagyjuk otthon a ropogtatni valókat: Mindenki hozza majd a tésztasalátáját, sajtkrémjét, makaróniját, viszont ne felejtsük el a roppanós zöldségeket sem, melyek feldobják a laktatóbb ételeket. Egy friss paradicsomsaláta mindenkinek jól esik majd – öntet szigorúan külön tálba, nehogy eláztassa a zöldségeket.

Ne mellőzzük az evőeszközöket: Lehet, hogy a szervező is hoz magával, de biztos nem lesz nála mindenféle kanálból minimum 10 db. Hozzunk mi olyan evőeszközt, mely az általunk készített étel fogyasztására alkalmas.

Ne tegyük nehézkessé: Ezek nem megszervezett vacsorák, lehetőségünk van közben válogatni és keverni az ízeket. Olyan ételeket vigyünk, melyeket könnyű felszolgálni – akár egy kézzel is megy.

Ne mulasszuk el a partyt: Nem igényel nagy szervezést, így egy szombat reggeli körüzenetből is lehet délutánra piknik.

Tegyük:

Legyen étkezési tervünk: Kóstoljunk meg mindent, de ne együk tele magunkat azokkal, melyeket bármikor fogyaszthatunk. Helyette próbáljuk ki a különlegességeket, vagy azokat, melyeket még sosem készítettünk el.

Készüljünk fel arra, hogy hazavisszük a maradékot: Ajánljuk fel a házigazdának a megmaradt ételt, de legyen nálunk ételhordó, hogy elrakjuk, ha ezt visszautasítja. Neki sincs szüksége 30 különféle étel maradékára – valószínűleg a hűtőjében sem fér el.

Hozzuk ki a legtöbbet az évszakból: Imádjuk a csokitortát, de piknikezéskor inkább készítsünk az évszakhoz és az időjáráshoz passzoló ételeket. A friss bogyós gyümölcsök nyáron a legjobbak.

Figyeljünk a környezetre: Kültéri eseménykor mindenképp fedeles tárolókba hozzuk az ételt, hisz nincs annál étvágyelvevőbb látvány, mint nézni, ahogy a legyek beköpik a francia salátát, vagy épp a csokis kekszen mászkálnak.

Figyeljünk az élelmiszerekre: Vigyünk olyan ételt, ami bírja a meleget, az üdítőknek, szószoknak pedig javallott egy hűtőtáska. Időzítsük az élelmiszereket, hogy a vendégek a legfrissebben tudják őket kóstolni.

Legyen téma: A szervezettséget nagyban elősegíti, ha van valamilyen irányvonala a pikniknek. Pl.: a főszervező hozza az alapokat (sült krumpli, hamburgerek, hot-dogok), a többiek pedig a toppingokat, a köretet.

A szórakozás a fontos: Célszerű körbeküldeni egy listát, melyre mindenki felírja, mit hoz magával. Egy szűk társaságban mindenki tudja, ki az, aki a legjobb sajtos kekszet készíti, így biztos azt fogja hozni. De ha szélesedik a meghívottak bázisa, akkor bizony kell a lista. Így az idegenek is tudni fogják, ki a Sajtos Kekszek kriálynője, így más nem hoz azt, Ő pedig boldog lesz, hogy nem vették el a titulusát.

 

forrás: cookinglight.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mit főzzünk egy nagy társaságnak?

Íme néhány előétel, főétel és desszert tipp

Az idei év első piknikezésének emlékére

Mini almás piték. Olyanok, amiért könyörögnek a gyerekek. És a férjek is :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!