Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Szépülnél külsőleg – a saját véred által?

Hódít a barbárnak tűnő 'vámpír'-kozmetika.
2022. March 18.

Arcpír és vámpír – összefügghet? Horrorfilmekből és ködös történelmi legendákból hallottunk talán arról, hogy „szüzek vérében” fürdött valamelyik hóbortos arisztokrata nő, ám a modern tudomány utólag igazat is ad – legalábbis részben – ennek a bizarr eljárásnak. A kozmetikusok ma az elhalt hámsejtek eltávolításán, a pórusaink tisztításán és a keringésünk élénkítésén túl táplálni is szokták a bőrünket – és egyre furább, ám annál hatékonyabb módszerek is teret kapnak már a szalonokban.

Ilyen például a vámpír-arckezelés: ez a módszer véráldozatot is követel, de hiába – a szépségért meg kell szenvedni. Az ereinkből származó plazma-kivonatra lesz szükség, melyet egy icipici tűn keresztül kapunk vissza, méghozzá az arcbőrünk frissítésére. A plazma gyógyító ereje az egészséges sejtek előállításában vehet így részt. Többszörösen bizonyították már e módszer megbízhatóságát, és látványos eredményét például Kim Kardashian is magán viseli.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PMU TRAINING AZ BROW LIPBLUSH (@bbinkacademy) által megosztott bejegyzés

A tű és vér miatt jogosan merül fel az aggodalom – bármilyen fertőzésveszélyt kockáztatunk-e a beavatkozás során? Akár még a HIV is eszünkbe juthat ilyen szövegkörnyezetben. Egy professzionális plasztikai sebésznél vagy bőrgyógyásznál igénybe vett terápia esetén ez a rizikó elenyésző. 2018-ban viszont Új-Mexikóban be kellett zárni egy létesítményt, ugyanis vélhetően a vámpír-kezelés miatt két HIV-megbetegedés is történt egy helyi élményfürdőben. A megfertőződött páciensek injekciós kúrát kaptak, és vélhetően a felszerelés sterilizálása nem volt elégséges, mellyel az eljárást végezték rajtuk.

Általánosságban viszont biztonságosnak mondható már a technika, főleg ha végig kesztyűben dolgozik rajtunk a szakember, aki lehetőleg orvos vagy bőrgyógyász, és járatos az ilyen közegben. Igaz, még viszonylag kevés kutatás született ebben a témában, de úgy tűnik, hogy a trombocitákban gazdag plazma lesz a nyerő.

Egy tanulmány kimutatta, mi a különbség, hogy ha három milliliter, vérlemezkével teli injekciót kapnak a kísérlet résztvevői az egyik orcájukba, míg a másik oldalra csak sima steril fiziológiás oldatot juttattak nekik. Fél évvel az egyetlen injekció után az alanyok arról számoltak be, hogy jobban teljesített a plazmával felturbózott felük. Ám ez személyenként eltérhet – van, akinél hamar jelentkezik az eredmény, míg másnál lassabban bontakozik ki. Puhább lesz az arcbőr, ám pár hét biztosan kell, hogy átalakuljon a szerkezete. Csökkennek a ráncok is, illetve erősödik a bőr, az akné hegei szintén halványulnak, plusz a rugalmasság is javulni fog egy vámpír-kúrát követően.

A kollagén és a hidratáltság szintje is kedvezően alakul – ám ha hasonló céljaink vannak, a jó hír az, hogy kímélőbb módokon is elérhetjük őket. Sem vér, sem tű nem lesz szükséges, de hasonló szépségre számíthatunk, ha a kémiai hámlasztást választjuk. A külső réteg távozik, és alóla egy friss, megújuló bőr jut a felszínre. Lézerrel is stimuláltathatjuk a mélyebb rétegeket – a különböző hullámhosszok a szövetek más-más szintjét érik. Ráncok, anyajegyek, szőrösödés és még striák ellen is bevethető ez a profi technológia. Ott van még a csodaszer hírében álló mikrodermabrázió is: a bőr felső rétege itt szintén eltűnik, az öregedés jegyeivel együtt.

Ennek inkább alávetnéd magad?

Jéggömbökkel a szépségért, ezt nem láttuk jönni!

Perzsa
Forrás: healthline.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Scarlett Johansson új szerepben: a színésznő márciustól beszállt a szépségiparba!

Scarlett Johansson új szerepben: a színésznő márciustól beszállt a szépségiparba!

Quinoás vagy komlós krém a tehetséges hírességtől, jöhet?
Az arcdörgölés tényleg beválik a hideg ellen?

Az arcdörgölés tényleg beválik a hideg ellen?

Ha már a maszk nem véd a megfázástól...
Miért selyemköntösben ünnepli Kim Kardashian és Pete Davidson a Valentin-napot?

Miért selyemköntösben ünnepli Kim Kardashian és Pete Davidson a Valentin-napot?

14 celeb-pár kap duplán luxus vegán holmit, egy állatvédő kampány jóvoltából.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!