Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diabétesz? Van megoldás!

2021. október 13.

Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy miért nyújt megoldást a Kaqun fürdő és az Oxygénben gazdag ivóvíz a diabéteszes tünetek kezelésében.

Korábbi cikkeinkben már hosszasan megfejtettük, hogy mi az a hypoxia, ezeket ITT és ITT olvashatod. 

 

De mi köze a hypoxiának a diabéteszhez? Nézzük előbb a szó jelentését!

A diabétesz görög szó, ismertebb jelentése: cukorbetegség. A diabétesz a test glükóz feldolgozási zavara, aminek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége, esetleg mindkettő. A szükséges mennyiségű inzulin hiányában a sejtek nem képesek a vérből a glükóz felvételére, így a vércukorszint megemelkedik. Ezek együttesen okozzák a betegség fő tüneteit. A diabétesznek különböző fajtái lehetnek: beszélhetünk 1-es, 2-es, 3-as típusú diabéteszről és terhességi diabéteszről is. Ha a tüneteket nem vesszük észre időben, akkor diabéteszes kóma is kialakulhat, amely az egyik legveszélyesebb formája a cukorbetegségnek.

 

Hogyan ismerhető fel a diabétesz?

– Amikor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, akkor a vese próbálja azt kiválasztani. Ennek hatására erős és csillapíthatatlan szomjúság érzés alakulhat ki.

– Néhány tünet még: meggyengült érfal, látási zavarok, sebgyógyulás lelassul, fokozott éhség, drasztikus fogyás, zsibbadó végtagok.

A friss felmérések szerint Magyarországon több mint 1 millió cukorbeteg él. A nem azonosított cukorbetegekkel ez a szám akár a 1,5 milliót is elérheti. Köztük 4%-a 1-es típusú cukorbeteg. 100 cukorbetegből 96-nak 2-es típusú cukorbetegsége van, amely az életmóddal függ össze. Megdöbbentő számok, igaz? De még megdöbbentőbb, hogy a cukorbetegek egyharmada nem is tudja, hogy cukorbeteg…

 

Mi az összefüggés a cukorbetegség és a hypoxia között?

Azt gondolná az ember, hogy a hypoxia, vagyis a szervezet oxigénhiányos állapota távol esik a diabétesztől. De kutatások bebizonyították, hogy a hypoxia igenis szorosan összefügg a diabétesz folyamataival és a cukorbetegség bizonyos szövődményeit is tovább ronthatja. Ehhez társul a zsíros sejtek hypoxiája, az inzulinrezisztencia, ami végső soron a diabétesz kialakulásához vezet. A san diegói egyetem (Kaliforniai Egyetem) munkája fényt derített a hypoxia diabéteszes állapotokban játszott kiemelkedő szerepére. Felfedezték, hogy a zsíros ételek fogyasztása aktivál egy, a zsíros sejtmembrán található fehérjét, amely hatalmas mennyiségű oxigént fogyaszt el és a többi sejtnek alig hagy oxigént. Ezáltal a sejtek „stresszes” állapotba kerülnek, ezzel aktiválják a szervezet gyulladásos reakcióját. Amikor ez megtörténik, a test szöveteinek gyulladása inzulinrezisztenciát eredményez. Az inzulin egyre kevésbé képes csökkenteni a vércukorszintet. Ez az állapot a 2-es típusú diabétesz előszobája. A hypoxia és a diabéteszes páciensek esetében összeszűkülnek a véredények, és a vörösvértestek által szállított oxigén egyre nehezebben jut keresztül az érintett véredényeken és nehezebben éri el a szöveteket.

 

Mi a megoldás?

A dél-ausztráliai Adelaide Egyetem Royal Adelaide Kórházban dolgozó orvosok rájöttek, hogy a magas oxigénterápia következtében csökken a vércukorszint, jobb volt a beteg inzulinválasza.

 

Hogyan juthatsz hozzá a megfelelő mennyiségű oxigénhez?

Kétféle formában:

Egy kellemes oxigénben dús Kaqun fürdő keretében! Amely feltölti a szervezetet hosszú időre tiszta, friss oxigénnel. Ha azonban nem tudsz időt szakítani a fürdőre, akkor palackozott víz formájában is hozzájuthatsz, melyet könnyedén magaddal vihetsz. és a sejtjeid tombolni fognak az örömtől és a friss oxigéntől!

Látogasd meg a Kaqun Zugló Oxygén Wellness Spa fürdőt Budapesten, és élvezd az oxigén adta felfrissülést, törődést és egészséget! Hívd bátran az alábbi elérhetőségek egyikét!

 

Nagy szeretettel ajánlom!

Kovács Magdi

Csak a Nőknek Magazin és Női Klub alapító tulajdonosa

 

Veres András

Kaqun Zugló Wellness Spa vezetője

www.kaqun-zuglo.com

+36 1 789 3755

+36 20 529 1158

 

Forrás: Csak a Nőknek Magazin

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.