Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szelektíven - de mibe?

Lassanként egyre több társasházhoz megérkeznek a szelektív kukák. Nagy öröm, hogy akiknek fontos a környezettudatos létezés, azoknak végre nem kell a gyűjtőszigetekhez zarándokolnia. Ám ezzel együtt is sokaknak kedvét szegheti a szelektív gyűjtéstől a szétválogatott szemét tárolása. A probléma azonban nem megoldhatatlan!
2016. March 5.

Senki sem szereti kiteregetni a szennyest, ahogy a háztartási hulladékot sem. Bármennyire is áthat minket a zöld gondolat, érthető, ha valaki nem szeretné, ha szemétkupacok fogadnák a konyhába belépőket. Bár egy alsószekrényt be kell áldoznunk érte, például a FRANKE beépíthető szemetese tökéletes megoldás a papír, műanyag és háztartási szemét külön gyűjtésére.

Három az egybenFH09SEP_BINHAN_01

Elegáns, visszafogott vonalak, strapabíró fémtest. Bár a középső része lehetne nagyobb ennek a kukának, ha nem tudjuk eldugni a szemetest, akkor ez egy igazán jó választás. A kiemelhető betéteknek köszönhetően pedig nem kell plusz zacskót beleraknunk, hanem az edényben vihetjük is ki a papírt vagy a műanyagot.

Ürömből öröm

Nylon zacskó, bármennyire is figyel az ember, azért kerül minden háztartásba. És ha már van, érdemes felhasználni, például szemeteszacskónak. Ha tökélyre akarjuk vinni a zacskók ilyetén felhasználását, akkor érdemes a Sprout Design szemetesét választani. Mivel nincs teteje, kommunális hulladékhoz nem ajánlott, a papírt és a műanyagot azonban bátran gyűjthetjük benne, csinos kivitelének köszönhetően, akár az irodában is.

Kétkezi megoldások

Ha van elég helyünk és nincsenek nagy esztétikai igényeink, akkor magunk is megoldhatjuk a szemetes kérdését. Akár pár bevásárlószatyorral vagy ládával, melyeket mi is könnyedén felszerelhetünk a falra, így nem csak pénzt, de helyet is spórolhatunk.

 
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A konyha kései

A konyha kései

A késekről még azok is szeretnek elmélyülten komolyakat mondani, akik amúgy nemigen használják őket (és most nem a séfekre gondoltunk), sőt ahogy mondjuk órát tudnak gyűjteni a rajongók, úgy késeket is rendelnek a világ minden tájáról. Férfias játékok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!