Süssünk sajtot gofrisütőben!
2022. May 16.A gofrisütő kétségkívül praktikus találmány. Viszonylag olcsón beszerezhető, és szerencsére kis helyen elfér a konyhában, tarthatjuk akár a pulton. Reggelire vagy uzsonnára is süthetünk gofrit: édeset vagy sósat, töltöttet, vanília- vagy gyümölcsöntettel tálaltat, csokiszósszal megcsorgatottat. A tésztája lehet teljes kiőrlésű vagy készülhet akár többféle lisztből is. Na de hogyan süssünk gofrisütőben sajtot? Mutatjuk!
Mire is gondolunk „gofrisütős sajt” alatt? Olyan olvasztott finomságra, ami kívül szép kérget kap, belül pedig krémesre, nyúlósra sül. Ehhez alacsony nedvességtartalmú sajtra lesz szükségünk, ilyen például a halloumi (görög süthető sajt) és az erre hasonlító grillsajtok. Ezek a termékek hő hatására csak belül olvadnak meg, a külsejük egyben marad, roppanósra sül. Általában serpenyőben készítjük el, de miért ne próbálhatnánk ki gofrisütőben?
Tipp: Hamburgerbe is tehetsz grillezett sajtot
Helyezzünk a bekapcsolt, felmelegedett gofrisütőbe két szelet sajtot, majd csukjuk össze a gépet. A sajt fajtájától függően 30-60 másodpercre lesz szükségünk, annyi időre, amennyi alatt a szép aranybarna kérget kap. Ezután nincs más dolgunk, mint kivenni a sütőből. Ezt a műveletet célszerű két fa evőpálcika segítségével végrehajtani, hogy ne karcoljuk meg a gép belsejét. Tálalhatjuk salátával, mézzel megcsorgatva, dióval vagy savanykás lekvárral. A halloumi intenzíven sós sajt, szuperül kiegészítik az édes ízek.
További ötletek:
Forrás: mashed