Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sótlan vaj helyett lehet sós is?

Helyettesíthető-e az egyik a másikkal?
2017. szeptember 10.

Ha a recept sótlan vajat ír, nem annyira jó megoldás, ha mégis sósat használunk. Ugyanis nem tudhatjuk biztosra, mennyi sót is tartalmaz, hiszen ez márkánként változó. Viszont léteznek kivételek is.

Esetleg, ha valami egyszerű sütit készítünk, ahol a pontosság nem olyan lényeges (például kekszet), akkor mindkét típusú vaj megfelel. Viszont, ha egy nehezebb receptet próbálunk elkészíteni (pl.: háromemeletes csokoládétortát), ott fontos figyelni az apró részletekre, így nem megengedett a vajak felcserélése.

Hosszabb távon tehát megéri, ha gyorsan leugrunk a közeli élelmiszerboltba, mielőtt katasztrofális dolog jön ki a sütőből és megy egyenesen a kukába.

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejmentes sütési hibák

Tejmentes sütési hibák

Ezekre mindenképp figyeljünk oda
Ezeket a gluténmentes sütési hibákat követjük el leggyakrabban

Ezeket a gluténmentes sütési hibákat követjük el leggyakrabban

Még a profiknál is előfordulhat ezek közül néhány

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.