Sótlan vaj helyett lehet sós is?
Helyettesíthető-e az egyik a másikkal?
2017. September 10.
Ha a recept sótlan vajat ír, nem annyira jó megoldás, ha mégis sósat használunk. Ugyanis nem tudhatjuk biztosra, mennyi sót is tartalmaz, hiszen ez márkánként változó. Viszont léteznek kivételek is.
Esetleg, ha valami egyszerű sütit készítünk, ahol a pontosság nem olyan lényeges (például kekszet), akkor mindkét típusú vaj megfelel. Viszont, ha egy nehezebb receptet próbálunk elkészíteni (pl.: háromemeletes csokoládétortát), ott fontos figyelni az apró részletekre, így nem megengedett a vajak felcserélése.
Hosszabb távon tehát megéri, ha gyorsan leugrunk a közeli élelmiszerboltba, mielőtt katasztrofális dolog jön ki a sütőből és megy egyenesen a kukába.
forrás: purewow.com
Megosztom barátaimmal