Sörrel az egészséges fogakért? Lehetséges! Hihetetlen kajatények következnek
2020. February 28.Gondoltad volna, hogy állati eredetű összetevőket is tartalmazhat a bor? És hogy a sör segíthet megőrizni a fogaid egészségét? Nézzünk pár izgalmas tényt az ételek világából!
A fagyasztott gyümölcs nem ördögtől való
A korszerű fagyasztási eljárásokkal megőrizhető a gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma. Tehát az évnek abban a szakaszában, amikor épp alig van friss lehetőség, nyugodtan válasszuk a fagyasztott verziókat!
Nem biztos, hogy vegán a bor, amit iszol
A borászok gyakran alkalmaznak furcsának tűnő anyagokat a borok „üledék-mentesítésére”. Ezek a hozzáadott anyagok garantálják azt, hogy a palackozott nedű tiszta, áttetsző legyen. Így kerülhet a borba kazein, amely nem más, mint tejfehérje, valamint állati eredetű zselatin. És bár ezektől a bor minősége nem változik, mégis kellemetlen tény lehet a borkedvelő vegánok számára. Jó hír, hogy már készülnek 100%-ban vegán borok is.
Figyelsz a sóbevitelre?
Hiába vagyunk körültekintőek, és igyekszünk minél kevesebb sót használni a főzéshez, illetve étkezés közben, nem biztos, hogy valóban sikerül korlátozni a sófogyasztásunkat. A különböző készételek, például pizzák, szószok, öntetek ugyanis rengeteg rejtett sót tartalmaznak.
A kávé meglepően jó antioxidáns-forrás
Az antioxidánsok lassítják az öregedést, csökkentik a szív- és rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, egyszóval igencsak hasznosak. Bár nem eget rengető a kávéban fellelhető antioxidáns mennyiség, de azért jó, ha tudjuk: tartalmaz valamennyit.
Sörrel az egészséges fogakért
Egy 2012-es laborkísérlet kimutatta, hogy a sör megakadályozhatja a fogszuvasodást és a fogínyproblémákat okozó a baktériumoknak az elszaporodását. Ráadásul a benne található szilíciumtól még a csontjaink is erősebbek lehetnek.
Néha a maradék finomabb másnapra
Az ételekben zajló kémiai reakciók sokszor nem érnek véget a főzés befejezésével. Folytatódik például a fehérjék lebomlása, így aminosavak szabadulnak fel, ezektől pedig végeredményben ízesebb lesz az étel.
Forrás: The Healthy