Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rózsaszín csokoládé???!!!

Bizony, létezik. Ráadásul a csokoládé különleges eljárással készül, nem tartalmaz színezéket és/vagy bogyós gyümölcsöket, hanem....
2017. October 5.

Nemrég a Barry Callebaut cég bejelentette, hogy 80 évvel a fehér csokoládé megjelenése után új csokoládét dob piacra a az ét-, tej- és fehér csokoládé triumvirátusa mellé: az általuk Ruby-nak, vagyis rubinnak nevezett, rózsaszín csokoládét. A csokoládé különleges eljárással készül, nem tartalmaz színezéket és/vagy bogyós gyümölcsöket, hanem egy erre 13 év alatt kifejlesztett, innovatív módszerrel az „újonnan felfedezett” Ruby kakaómagból nyerik ki az ízt és a színt.

mmexport1504597081686

A csokinak állítólag egyébként valóban bogyós gyümölcsökre emlékeztető íze van, és nem csak a színe miatt, hiszen a kakaóbab maga is ilyen aromákkal rendelkezik. Ez a negyedik fajta csokoládé nem keserű, nem is tejes,  a cég szerint a „gyümölcsös és az érzéki selymesség között van” az íze, amelyett széleskörűen teszteltek a nagyközönséggel az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kínában és Japánban. A terv az, hogy ugyanúgy, ahogyan a többi csokoládéfajtát, ezt is majd különböző árszinteken vezetik be a piacra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az igény megvan erre a luxuscikkre, különböző, akár magasabb árat is hajlandók fizetni érte a vásárlók.

A svájci cég a shnghai bemutatón elmondta, hogy továbbra is hisznek a fenntartható kakaótermelésben, és a világ minden tájáról folyik a Ruby kakaó beszerzése is. Ezt a rózsaszín csokoládét a francia és belga kutató és fejlesztő üzemek kísérletezték ki, és reményeik szerint hamarosan általános kereskedelmi forgalomban is kapható lesz majd, az Egyesült Királyságban akár már 6 hónap múlva. Kíváncsian várjuk! Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyire zsíros, hogyan lehet vele díszíteni vagy főzni, milyen a cukortartalma, és mennyire tömény. 

De kivárjuk, megkóstoljuk, és beszámolunk!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros forró csoki

Vörösboros forró csoki

Szigorúan felnőtteknek való tartalom!
Csoki, csokoládé – kakaó?

Csoki, csokoládé – kakaó?

Tuti, hogy Horvát Sára még tud újat mondani a témában...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!