Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Reggelire egy banán és víz? Furcsa párosítás, pedig állítólag van értelme

2020. június 13.

Vannak, akik el sem tudják képzelni a reggelüket egy kiadós napindító étkezés nélkül, mások viszont képtelenek akár egy falatot is elfogyasztani felkelés után. Bármelyik csoportba is tartozunk, érdemes kipróbálni a banán és a víz kombinációt, még akkor is, ha elsőre meglehetősen különösnek hangzik.

Ahhoz, hogy szervezetünk jól üzemeljen egész nap, muszáj valamit reggeliznünk. Gondoljunk csak bele: éjjel hosszú órákon keresztül pihent a gyomrunk, így éppen ideje, hogy kerüljön bele némi táplálék. Ez indítja be az emésztésünket, hogy aztán a napközben bevitt táplálékokat is jobban fel tudjuk dolgozni.

De hogy jön mindehhez a banán és a víz? A banán stimulálja az emésztést, így segít felgyorsítani az emésztésünket. Ezért – hiába viszonylag magas a kalóriatartalma – még a fogyásban is jó szolgálatunkra lehet. Tudnunk kell azonban azt is, hogy a banán sok rostot tartalmaz. Ahhoz, hogy könnyebben emészthetővé váljon, a rostokkal együtt fontos, hogy folyadékot is juttassunk a szervezetünkbe. Erre pedig mi sem jobb, mint a sejtjeinket átmosó tiszta víz. És még egy jó hír: a reggeli után nem kell farkaséhségre számítanunk, hiszen a sok rost eltelít, így délig garantáltan jól elleszünk egy ilyen étkezést követően.

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.