Rácz Jenő étterme az Év Étterme Díj nyertese
Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet legvártabb és legjelentősebb eseménye minden évben. Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át díjat, az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett. Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakács Teljesítményéért, az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett, a Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin. Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét Budapesten. Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.
Rácz Jenő étterme, a Rumour az Év Étterme 2022-ben
Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour étterem. A külföldről hazatérő, hazai televíziós tehetségkutató főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A Rumour, a budapesti éttermi élet első, a séf személyére építő, őt a központba helyező étterme, amely nem csak a vendég gasztronómiai érzékeire kíván hatással lenni. A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztrószínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg. A Rumour ételkínálata az ismert, jól érthető és beazonosítható, biztonságos, klasszikus fine dining stílust képviseli, olykor formabontó tálalással. A tesztelések eredményeként és a hazai vendégközösség körében elért, a fine dining éttermi stílus népszerűsítésének eddig nem látott teljesítményét is figyelembe véve 2022-ben az Audi-Dining Guide Étteremkalauz a Rumour By Rácz Jenő éttermet Az Év Étterme Díjjal ismeri el.
Tipp: Ez Jamie Oliver sikerének titka
A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak:
Dining Guide Fenntarthatósági Díj / Pajta
Dining Guide Az Év Cocktail Bárja / Black Swan Budapest
Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye / Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize / Déryné
Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja / Felix Kitchen & Bar
Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége / Pallag Dávid (Rutin)
Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye / magyar Bocuse d’Or csapat
Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája / Mák Restaurant
Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme / Szaletly Vendéglő és Kert
Dining Guide-Audi Életműdíj / Pintér Katalin
Dining Guide-Master Good az Év Séfje / Wolfgang Puck
Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
TOP10+2 Étterem:
Rumour by Rácz Jenő
Platán Gourmet Étterem
Essência Restaurant – Tiago & Éva
Salt Budapest
Pasztell
Borkonyha Étterem
Babel Budapest
Arany Kaviár
Costes Restaurant
42 Restaurant & Bar
Costes Downtown
Laurel Budapest
Ez is érdekelhet:
Magyarország legjobb cukrászdája 2021-ben is a Mihályi Patisserie