Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Piknikezzünk pulykás falatokkal!

Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön a szabadtéri program?
2020. August 14.

A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élményeket egy megpakolt piknikkosárral tehetjük teljessé, hiszen ilyenkor még az étel is jobban esik a fűben heverve vagy egy padon ülve.

Minden eshetőségre készüljünk fel, vigyünk pokrócot, hogy leheveredhessünk a fák árnyékába. Ha vadregényes helyre készülünk, netán alkonyat után is maradnánk, legyen nálunk szúnyog- és kullancsriasztó. Egy igazi kirándulónál mindig van bicska is. Gondosodjunk a megfelelő folyadék utánpótlásról, és mivel a kánikulában gyorsan felmelegedik a víz, jól jön a hűtőtáska. A pakkunkat töltsük meg finom, házias ízekkel, ezek sokkal egészségesebbek és jobban is esnek majd, mint a bolti nasik. És hogy milyen a jó piknikkaja? Gyorsan elkészül, hogy ne a konyhai pepecselés vegye el az időnket az utazástól, és órákig megőrzi eredeti ízeit. Érdemes pulykahúsból készítenünk, mivel a hús fehérjetartalma hasznos az aktív mozgás – hegymászás, biciklizés, evezés – után is. 

 

Szendvics deluxe

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók (4 személyre): 1 zacskó szeletelt magos kenyér, 1 db szívsaláta, 1 zacskó rukkola, 1 db répa, 1 csokor retek, 1 marék koktélparadicsom, 30 dkg pulykasonka, 20 dkg pulykakolbász, vaj, só, bors, mustár, ketchup, majonéz. 

Az alapanyagokból ízlés szerinti szendvicseket készítünk, és egy hosszúkás jénaiba állítjuk.

 

Pulykasonkás-kecskesajtkrémes kifli

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók (4 darabhoz): 1 csomag leveles tészta, 1 evőkanál kecskesajtkrém, 1 csomag szeletelt Körös pulykamellsonka, 1 tojás 

A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a sonkát, majd 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Parmezános pulykanuggets salátával

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg pulykamellfilé, 2 bögre házi zsemlemorzsa, 3 evőkanál reszelt parmezán, só, bors, 1 csésze liszt, 2 tojás felverve, olaj a sütéshez

A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a parmezánnal, tálba tesszük. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül a parmezános morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Salátát csomagolunk mellé az útra.

 

Sonkás tortillatekercsek

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók (4 személyre): 4 tortillalap, 1 csomag pulykamellsonka, római saláta, majonéz, fekete olajbogyó, paradicsom

A tortillalapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel, sonkával, vékonyra szelt paradicsommal. Feltekerve csomagoljuk el. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!