Mókás halloweeni finomságok
Boszorkányseprű
12 darabhoz
12 szelet sajt
12 szál ropi
12 db friss snidling
Tekerjük fel a sajtokat, majd vagdossuk be az aljukat – ezek lesznek a kis seprűfejek. Tekerjük fel a sajtokat a ropikra (seprűnyelekre), majd kössük oda a snidlingekkel, hogy rajta maradjanak.
forrás: Cocinando con Catman
Múmia-franciapirítós
2 darabhoz
1 bagett
1 konzerv pizzaszósz
kedvenc pizza feltétjeink (szalámi, sonka, gomba, zöldségek, gyümölcsök, amit csak szeretnénk)
mozzarella
2 db. olíva bogyó
Vágjuk függőlegesen félbe a bagettet, kenjük meg a vágott tetejüket a pizzaszósszal, tegyük rá a választott feltétjeinket.
Szeleteljük fel csíkokra a mozzarella sajtot, helyezzük el úgy a kenyereken, mintha kötések lennének (mintha a szendvics egy betekert múmia lenne) – a kenyerek aljára nem kell. Végül vágjuk félbe a 2 olíva bogyót, helyezzünk fel 2-2 felet a szemek helyére.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a múmiákat, toljuk előmelegített sütőbe, majd süssük, míg a sajt megolvad (kb. 5 perc, a sütő teljesítményétől függően).
forrás: The Joys of Boys