Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mit szerezz be mindenképp, ha a tortasütés a hobbid?

2023. January 31.

A sütőfelszerelések tárháza olyan eszközök és sütőedények teljes készletét tartalmazza, amelyek egy nagyszerű sütemény sütéséhez szükségesek. A sütésnek nem kell bonyolult feladatnak lennie, ugye? Ennek ellenére a süteménysütési kütyük sokkal könnyebbé és sokkal élvezetesebbé teszik a folyamatot. Nézzük, mit szerezz be mindenképp, ha a tortasütés a hobbid?

 

Sütőfelszerelés kezdőknek

Először is különféle formájú és méretű tálakra lesz szükséged a száraz és nedves összetevők összekeveréséhez. Sokféle változat közül lehet választani, de a legjobb a rozsdamentes acélból készültekre voksolni. Könnyűek, nem szívják magukba az előző sütésből származó szagokat, és nem pattannak le. Az arányok tökéletes kimérése az eszményi sütemény titka. Ehhez kelleni fog egy mérleg. Ahhoz, hogy könnyű és szivacsos tésztát kapj, a hozzávalók pontos mennyiségét kell felhasználni. A találgatások elkerülése érdekében használj jó minőségű konyhai mérleget. Bármilyen mérleget vásárolhatsz, digitális és analóg kivitelben egyaránt. Jó, ha tudod, hogy a digitális mérleg lehetővé teszi még a kis mennyiségű összetevők pontos kalibrálását is, míg a mechanikus mérleg olcsóbb és könnyebben használható. A habverő az az eszköz, amellyel az összetevőket gond nélkül összekeverhetjük, és a keverékbe levegőt vezetve simává varázsolhatjuk azokat. Akár tejszínt, akár tojást, akár tejszínt vajjal és cukorral versz fel, a kézi mixer időt takarít meg.

 

Mi kell még?

Természetesen amint kész van a megfelelő tészta, mehet is sülni! De mi is kell ahhoz, hogy a torta megfelelő formában kerüljön be a sütőbe? Természetesen a megfelelő cukrászati kellékek! A legjobb módja annak, hogy a sütemények ne tapadjanak a tepsihez, egy szilikon sütőforma felhasználása. Ennek köszönhetően nincs szükség a hagyományos sütőforma és a sütőpapír párosára, valamint a tisztítás is könnyebb lesz! Ha azonban sütőpapírt használsz, mindenképp óvatosan emeld ki a formából az elkészült tortát, mert friss állapotában könnyen sérülhet.

És ha úgy érzed, már profi vagy a tortasütésben? Jöhetnek a már gyakorlott cukrászoknak szánt torta kellékek és sütésre fel!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!