Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez a torta minden, ami II. Erzsébet: ezt lehet tudni a platina jubileum fő édességéről

2022. June 4.

II. Erzsébet uralkodásának 70., jubileumi évfordulója óriási ünnépségsorozatot indított el június 2-án. A platinaévfordulóval Erzsébet az egyik legrégebben trónon ülő királyok közé emelkedett, ami nem csak a brit korona országaiban óriási ünnep , de az egész világ kíváncsi rá. De vajon milyen torta került az asztalra az alkalomból a Buckingham palotában?

A királyi családhoz közelálló pékmester, Mark Bennett egy különleges gyümölcstortát mutatott be Erzsébet tiszteletére, aminek tervezése és elkészítése három hónapon át tartott. A torta díszítésén minden feltűnik, ami Erzsébet számára fontos: címerek, corgik, lovak, a nemzetközösség zászlaja, a Union Jack, a Westminster Abbey, Erzsébet imádott virágai és persze a versenygalambok.

“Az udvar kért tőlem egy ajánlatot, és azonnal igent mondtak az első tervemre. Alig hittem el, hiszen nagyon fontos számomra a királyi család, ez számomra elképesztően nagy megtiszteltetés” – áradozik Bennett a The Sunnak. “Ezután rengeteg Teams-konferencia volt a részletekről, a királyi család több tagja üzent különféle javaslatokkal, és maga Erzsébet is áldását adta a végső verzióra. Azt azonban világossá tették az első perctől kezdve, hogy ő csupán javaslatokat küldenek, a szakmai döntések kizárólag az enyémek” – mondja Bennett.

A pékmester számára a legnagyobb kihívást a gyümölcstorta tervezése és elkészítése során az jelentette, hogy a királyi család egy hagyományos, régi időket idéző édességet kért, miközben szerették volna, ha valami újszerű is van az íz- és látványvilágban. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patisserie Mark Bennett (@patisseriemarkbennett) által megosztott bejegyzés

Ma 96. éves II. Erzsébet: íme, a szülinapi menüje!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

II. Erzsébet késsel-villával eszi a banánt

II. Erzsébet késsel-villával eszi a banánt

És ez csak egy a sok furcsa szokás közül

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!