Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért ne alufóliával fedjük le a megmaradt ételt?

2020. January 20.

A megmaradt főtt ételek – a könnyen romlandóakat leszámítva – 2-3 napig lazán eltarthatók a hűtőszekrényben. Sokan nem viszik túlzásba a csomagolást: a tányérra vagy a tálalóedényre alufóliát borítanak, és már mehet is az étel a hűvösre. Sajnos nem is gondolnánk, de ez az egyszerű művelet árthat az egészségünknek. 

A levegő nem csak az emberek számára nélkülözhetetlen. A baktériumoknak is szükségük van rá az életben maradáshoz és a szaporodáshoz, olyanoknak is, amelyek kifejezetten ártalmasak az emberi szervezetre. Egyes baktériumok akár pár óra alatt elszaporodhatnak az ételeinken. Az alufólia viszont egyáltalán nem fed légmentesen, így a „tető” alatt baktériumaink továbbra is vidáman eléldegélhetnek.

Törekedjünk inkább a légmentes tárolásra, kifejezetten fontos ez hús- és tejtermékek, valamint húsos, tejes készételek esetén. Válasszunk pontosan záródó, üvegből vagy műanyagból készült dobozokat! A doboz minél laposabb, annál jobb, így ugyanis kevesebb levegőt zárunk be az étellel együtt. Az is jó megoldás, ha a lehető legjobban tele van a tárolóedényünk. 

 

Forrás: Reader’s Digest 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tudtad? Ezért fényes az alufólia egyik oldala

Rengeteg spekuláció kering róla, de nem érdemes tovább találgatni

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!