Marton Adri: Az ünnepekben számomra a zselés szaloncukor a legcsábítóbb
2020. December 19.Kislányként Marton Adrienn mindig nagyon várta a karácsonyt, ami az év legcsodásabb ünnepét jelentette a számára. „Nem voltunk egy jómódú család, egyik napról a másikra éltünk. A karácsony azért is volt olyan különleges és fontos nekem, mert ilyenkor kaptam meg azt, amit szerettem volna – emlékezett vissza mosolyogva az Adri’s Kitchen háziasszonya. „Hét éves lehettem, amikor láttam egy olyan játékbabát, aminek a hajára flittereket lehetett tenni. Annyira vágytam rá, hogy el nem tudom mondani. Amikor megtaláltam a fa alatt, a világ legboldogabb gyerekének éreztem magamat! Az volt a legszebb karácsonyom.”
Adri arról is mesélt, hogy a Jézuska hozta meg a fenyőt, amit a családdal közösen díszítettek fel, szenteste délutánján pedig már az ajándékok is ott voltak a fa alatt. „Ezt a hagyományt tovább vittem, a férjemmel és a fiainkkal is így csináljuk.” Ugyan a kétgyermekes anyuka nem édesszájú, van valami, aminek karácsonykor egyszerűen nem tud ellenállni. Ez pedig nem más, mint a szaloncukor, méghozzá annak is a zselés változata. „Előfordul, hogy hazafele veszek harminc darabot belőle és mire megérkezem, azt veszem észre, hogy megettem az egészet” – nevetett fel Adri, majd hozzátette, számára ez a legcsábítóbb finomság az ünnepek alatt.
A gyönyörű gasztroműsorvezető karácsonykor természetesen mindenféle finomsággal meglepi szeretteit, de azt mondja, nem kezd el hetekkel korábban készülődni, mert nem akar idegroncs anyuka lenni.„Mindig csak aznap sütök-főzök, könnyen és egymással párhuzamosan elkészíthető ételeket.”
Málnazselés szaloncukor
Ezt a szaloncukrot Adri jó szívvel ajánlja a klasszikus ízvilág rajongóinak, mert felidézi az emlékeket, ugyanakkor könnyen és gyorsan elkészíthető otthon is, nincs szükség komoly előkészületekre. Összecsomagolása valódi közösségépítő program lehet, ami valljuk be, újabb alkalom a szaloncukor ízlelésére.
Hozzávalók:
Szaloncukor:
50 dkg málna (fagyasztott is lehet)
2 evőkanál cukor
1 db citrom reszelt héja és kevés leve
1 dl almalé
7 db lapzselatin
3 evőkanál málnaszörp
Bevonat:
20 dkg étcsoki
3 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
A málnát a cukorral, a citrom héjával és levével, a szörppel és az almalével felfőzzük, majd átszűrjük. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a lapzselatint és kb. 1 percig főzzük.
Szilikon jégkockatartóba vagy kisebb tepsibe öntjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük. A csokit a kókuszzsírral megolvasztjuk, belemártjuk a zselékockákat, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.