Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kóstolásra fel, keresik az Év Szaloncukrát!

2020. November 6.

Magyarország Tortája és az Év Fagylaltja versenyek után idén egy igazán karácsonyi verseny is megrendezésre kerül, ugyanis 2020-ban keresik az Év Szaloncukrát.

A civil kezdeményezésként megrendezésre kerülő versenyben mindenki számít, így amellett, hogy a legjobb szaloncukrot keresik, a kézműves gyártók, a glutén- és laktózmentes, valamint a diabetikus szaloncukrok külön is rangsorolva lesznek. A szervezők az összes hazai gyártót megkeresik a felkéréssel, hogy a legjobbakat megtalálhassák, ráadásul a gyártók ingyenesen vehetnek részt a megmérettetésen.

A zsűribe a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, a CÖLI lisztérzékenyeket képviselő szervezet és a csokirajongókból lett blogger páros, a Szeretem a csokit csapata mellé a Nagycsaládosok Kispesti Egyesülete is delegál zsűritagokat, így felnőttek és gyerekek, illetve egy-egy ételösszetevőre érzékeny fogyasztók is képviselve lesznek.

A zsűribe civil bírákat is várnak még a szervezők, jelentkezni a Facebookon és az Instagram oldalukon keresztül lehet. Az Év Szaloncukra verseny győzteseit várhatóan még advent előtt kihirdetik, így a vásárlók akár a karácsonyfájukra is felakaszthatják a győztes szaloncukrokat. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!