Majd akkor, amikor rózsaszín lesz az ananász... Ööö, az most van :)
A tudománynak köszönhetően már termeszthető kívül-belül rózsaszín ananász – igen, a húsa is ilyen színű. Jelenleg többek között a Del Monte Fresh és a Dole Plantation ültetvényeken termesztik ezt a nem mindennapi gyümölcsöt, melyet trópusi helyeken (Hawaiion és Jamaicán) fedeztek fel. Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügynökség 2016-ban jóváhagyta az érdekes gyümölcsök fogyasztását, és kiemelte, habár a szokatlan szín genetikai módosítás révén jön létre, emberi fogyasztásra alkalmas. Sőt, az ananászt még ízesebbé teszi.
Hogy lehet ez?
A benne található rózsaszín pigment, a likopin, ugyanaz, ami a görögdinnye és a paradicsom pirosságát adja. Emellett a hagyományos ananász ízéhez képest kevésbé savas, inkább édes. Továbbá kevesebb bromelán enzimet termel, így nem égeti a szánkat.
Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.
forrás: popsugar.com