Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Majd akkor, amikor rózsaszín lesz az ananász... Ööö, az most van :)

Nem csak kívülről, de belülről is édesebbek, mint hagyományos társaik
2017. May 26.

A tudománynak köszönhetően már termeszthető kívül-belül rózsaszín ananász – igen, a húsa is ilyen színű. Jelenleg többek között a Del Monte Fresh és a Dole Plantation ültetvényeken termesztik ezt a nem mindennapi gyümölcsöt, melyet trópusi helyeken (Hawaiion és Jamaicán) fedeztek fel. Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügynökség 2016-ban jóváhagyta az érdekes gyümölcsök fogyasztását, és kiemelte, habár a szokatlan szín genetikai módosítás révén jön létre, emberi fogyasztásra alkalmas. Sőt, az ananászt még ízesebbé teszi.

Hogy lehet ez?

A benne található rózsaszín pigment, a likopin, ugyanaz, ami a görögdinnye és a paradicsom pirosságát adja. Emellett a hagyományos ananász ízéhez képest kevésbé savas, inkább édes. Továbbá kevesebb bromelán enzimet termel, így nem égeti a szánkat.

Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ananászból citromkrém?

Ananászból citromkrém?

Amikor a recept legnehezebb része a várakozás, mert amúgy olyan egyszerű az elkészítése, csak hűlne már ki.... :)
Ezért irritálja az ananász a nyelvünket

Ezért irritálja az ananász a nyelvünket

Kedves "Így Jártam Anyátokkal" fanok, íme a valódi Ananász Incidens.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!