Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Majd akkor, amikor rózsaszín lesz az ananász... Ööö, az most van :)

Nem csak kívülről, de belülről is édesebbek, mint hagyományos társaik
2017. május 26.

A tudománynak köszönhetően már termeszthető kívül-belül rózsaszín ananász – igen, a húsa is ilyen színű. Jelenleg többek között a Del Monte Fresh és a Dole Plantation ültetvényeken termesztik ezt a nem mindennapi gyümölcsöt, melyet trópusi helyeken (Hawaiion és Jamaicán) fedeztek fel. Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügynökség 2016-ban jóváhagyta az érdekes gyümölcsök fogyasztását, és kiemelte, habár a szokatlan szín genetikai módosítás révén jön létre, emberi fogyasztásra alkalmas. Sőt, az ananászt még ízesebbé teszi.

Hogy lehet ez?

A benne található rózsaszín pigment, a likopin, ugyanaz, ami a görögdinnye és a paradicsom pirosságát adja. Emellett a hagyományos ananász ízéhez képest kevésbé savas, inkább édes. Továbbá kevesebb bromelán enzimet termel, így nem égeti a szánkat.

Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ananászból citromkrém?

Ananászból citromkrém?

Amikor a recept legnehezebb része a várakozás, mert amúgy olyan egyszerű az elkészítése, csak hűlne már ki.... :)
Ezért irritálja az ananász a nyelvünket

Ezért irritálja az ananász a nyelvünket

Kedves "Így Jártam Anyátokkal" fanok, íme a valódi Ananász Incidens.
Ananász tisztítása

Ananász tisztítása

Nem kell félni tőle: a friss ananászt néhány mozdulattal meg lehet tisztítani

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.