Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Lehet, hogy idáig rosszul használtuk a kézi robotgépünket?

2022. September 19.

Ha süteményt, desszertet készítünk, a hozzávalókat gyakran kézi robotgéppel dolgozzuk össze. A praktikus kisgép habverővel és dagasztóspirállal felszerelt, így a tejszín vagy a tojásfehérje habbá verésétől egészen a linzertészta összedolgozásáig nagy segítségünkre lehet. Gondoljunk csak bele, mennyivel gyorsabb így dolgozni, mint pusztán spatulával vagy fakanállal! Az első ilyen eszközöket a 19. század közepén kezdték el gyártani és használni, a híres KitchenAid pedig 1922-ben dobta piacra elektromos kézi robotgépet. 

 

Tipp: Mi mindenre használhatod a késes aprítót?

 

De miért is használjuk rosszul? 

Nem, nem a bekapcsoló gombbal lesznek itt gondok, hanem egész egyszerűen a tállal, amibe a hozzávalók kerülnek. Legtöbben ugyanis a gépet mozgatják, ám a helyes eljárás az, ha használat közben a keverőtálat forgatjuk. Így kevesebb energiát használunk és kevésbé terheljük a csuklónkat, tehát nem a kész süti lesz finomabb a módszer hatására, hanem a kezünk marad pihentebb.  

 

Forrás: mashed

 

Még egy praktika: 

Őrület! A TikTok szerint a mosogatógép-tabletta varázsolja tisztára a kanapéd

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért érdemes sütőgolyókat használnod, ha pitét készítesz

Ezért érdemes sütőgolyókat használnod, ha pitét készítesz

Szuper ajándék egy adag pici kerámia gyöngy, ami tökéletesre formálja a kosárkát.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!