Lehet, hogy idáig rosszul használtuk a kézi robotgépünket?
2022. September 19.Ha süteményt, desszertet készítünk, a hozzávalókat gyakran kézi robotgéppel dolgozzuk össze. A praktikus kisgép habverővel és dagasztóspirállal felszerelt, így a tejszín vagy a tojásfehérje habbá verésétől egészen a linzertészta összedolgozásáig nagy segítségünkre lehet. Gondoljunk csak bele, mennyivel gyorsabb így dolgozni, mint pusztán spatulával vagy fakanállal! Az első ilyen eszközöket a 19. század közepén kezdték el gyártani és használni, a híres KitchenAid pedig 1922-ben dobta piacra elektromos kézi robotgépet.
Tipp: Mi mindenre használhatod a késes aprítót?
De miért is használjuk rosszul?
Nem, nem a bekapcsoló gombbal lesznek itt gondok, hanem egész egyszerűen a tállal, amibe a hozzávalók kerülnek. Legtöbben ugyanis a gépet mozgatják, ám a helyes eljárás az, ha használat közben a keverőtálat forgatjuk. Így kevesebb energiát használunk és kevésbé terheljük a csuklónkat, tehát nem a kész süti lesz finomabb a módszer hatására, hanem a kezünk marad pihentebb.
Forrás: mashed
Még egy praktika:
Őrület! A TikTok szerint a mosogatógép-tabletta varázsolja tisztára a kanapéd