Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Egy pincér mesél arról, őt milyen furcsa kérésekkel találták meg
2018. April 13.

„Kérnék egy cobb salátát, de jégsaláta nélkül.”

Úgy módosítani egy ételt, hogy az utána már teljesen eltér az eredetitől nem oké. Persze elkészítik így is, de kisebb adag lesz és kevésbé laktató.

„Tudom, hogy hamarosan zártok, de van időnk megvacsorázni?”

Természetesen senkit sem dobnak ki az étteremből, de ne húzzuk sokáig a vacsorát záróra után.

„Jóban vagyok a tulajdonossal”

Ezzel rengetegen bepróbálkoznak, viszont nem jár érte ingyen kaja, vagy azonnali szabad asztal. Ha a tulaj barátai valóban jönnek, arról a tulaj is tud, és üdvözli is őket személyesen.

„Kérhetném a wagyu tacot a titkos menüről?”

Ez egy városi legenda (mely a Starbucksból terjedhetett el), de nincs minden étteremnek titkos menüje. Ez csak kínos helyzetbe hozza a vendéget a partnerei előtt, ha beég a felvágósságával.

„A gyermekem csak x féle ételt eszik meg. Meg tudná kérni a szakácsokat, hogy üssenek össze neki valami olyat, amit elfogyaszt?”

Ilyen esetben vagy válasszunk a gyerek menüből, vagy ne hozzuk el olyan étterembe a kicsit, ahol nem tudna mit választani, vagy egye meg a szülő a gyerek számára nem tetsző alapanyagokat (senki sem hal bele egy kis extra brokkoliba).

„Véletlenül leejtettem a burgerem felét a földre, mikor ketté próbáltam vágni…”

Mikor gyermekként leejtettük a fagyinkat a földre, lehet, hogy kaptunk egy újat. És a hamburgerrel felnőttként is valószínűleg így lesz, de ez egy cseppet idegesítő.

„Miért kell várnunk? Az a terem tele van üres asztalokkal.”

Teljesen jogos a kérdés, de rengeteg válasz van rá. Lehet, hogy egy nemsokára kezdődő partyra van lefoglalva az a külön terem, vagy épp kevés pincér van bent, akik nem tudnának megfelelően kiszolgálni több asztalt.

forrás: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

Bobby Flay, a Food Network egyik séfjének tanácsa

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!