Kóstolj bele a Balaton-felvidékbe!
2020. August 8.Jóféle borokért és sajtokért nem kell külföldre utaznunk, csodás ízek várnak ránk a Balaton legszebb vidékein. Videóinkban borokat és sajtokat kóstoltunk – egy falat Balaton, egy falat nyár. És tart még a nyár, jöhetnek az újabb úti célok!
„A dörgicsei olaszrizling mindig tüzesebb, mint a Balaton-felvidék többi rizlingje” – nem tegnapi kijelentés, az biztos, hiszen egyenesen Márai Sándortól származik. Aki kóstolt már dörgicsei olaszrizlinget, az valószínűleg egyetért az állítással, aki pedig nem, annak pont kapóra jöhet a nyár utolsó hónapja, hogy meglátogassa a Pántlika Pincészetet. Videónkban a kulisszák mögé is belestünk.
Ha még nem elég a borokból – és miért is lenne –, akkor térjünk be a Skrabski Pincébe. „Minden borban ott van a csoda, a titka pedig az őszinteség” – vallják a pincészetben.
Nincs is jobb, mint egy mennyei sajttál egy palack minőségi bor mellé. Maradtunk a Balaton-felvidéken, és Vászoly felé vettük az irányt. A Vászolyi Sajtmanufaktúrában a tulajdonos, Reményik Kálmán mesélt karrierváltásról és a sajtkészítés rejtelmeiről. „Azt akarom, hogy a vevő többel menjen haza, mint egy darab sajttal” – ez a manufaktúra ars poeticája.
Forrás: nuus.hu