Konyhai trükkök a nagyiktól II. rész
1.A rizst kókuszitalban főzzük ki.
2.Lisztezzük meg a bacont sütés előtt, hogy roppanósabb legyen.
3.Mielőtt megsütjük a sütitésztát, ütögessük a tepsi/forma alját a pulthoz. Ez által egyenletesen eloszlatjuk a tésztát.
4.Halszósszal dobjuk fel a tojásrántotta ízét.
5.Takarírsünk fel sütés közben. Mikor már betettük a tésztát, de még előttünk a krém, előbb takarítsunk fel. Tüntessük el a kicsöppent tésztát, rakjuk helyére a már nem szükséges alapanyagokat és eszközöket.
6.A tojások közé bepottyant kis tojáshéjat a legkönnyebben egy másik tojáshéjjal tudjuk kiszedni.
7.Tegyük félre a bacon zsírját. A kisült szaft remek ízesítő más ételekbe, így ne dobjuk ki.
8.Adjunk egy kevés tejport a cukorbevonatunkhoz. Ezzel besűrítjük anélkül, hogy édessé tennénk.
9.Ne feledjük az egérutakat. Ha valamivel tudunk könnyíteni a főzésen, dobjuk be. Persze, a teljes mértékben házi készítésű ételek utánozhatatlanok, de ha 20 fős vendégséget várunk, nem kell mindent magunknak csinálni. Használjuk ki az elősütött, félkész, bolti alapanyagok nyújtotta előnyöket.
10.Ha nincs kedvünk valakinek főzni, égessük oda a kajáját. Akkor biztos nem kéri még egyszer, hogy főzzünk rá.
via: Buzzfeed