Konyhai trükkök a nagyiktól I. rész
1.Hús panírozásakor tegyük azokat egy zacskóba, öntsünk hozzá lisztet és zsemlemorzsát, majd rázzuk össze. Sokkal könnyebb így panírozni.
2.Mindig mossuk át a rizst főzés előtt.
3.Mindig tegyünk egy szelet kenyeret a kekszes dobozba, amikor kekszeket tartunk benne, mert így azok nem száradnak ki.
4.Adjunk barnacukrot a paradicsomszószhoz, már egy evőkanálnyi is megédesíti.
5.3-2-1 a legjobb pitetésztához. Az arányok a következők: 3 rész liszt, 2 rész zsiradék, 1 rész hideg víz. Egy csipet sóval vagy cukorral fokozhatjuk az ízt.
6.Törjünk svéd karórépát a krumplipürébe.
7.A vaj alap dolog. Mindent finomabbá varázsol.
8.A rakott ételeket mindig egy nappal hamarabb készítsük el. Az ízének jót tesz, ha összeáll.
9.Puha rántottáért lassú tűzön, hosszan süssük meg a tojásokat.
10.Öntsünk vodkát a pitetésztához, hogy puhább legyen. A fent említett 1 vízrészből csak a fele legyen víz, a másik fele vodka. Sütés alatt az alkohol elillan belőle.
11.Ha édes görögdinnyét szeretnénk venni, nézzük meg az alját: minél sárgásabb, annál jobb.
via: Buzzfeed