Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Két alapvető élelmiszerből is durva hiány lehet, érdemes most raktárazni belőlük!

2022. September 15.

Viszik a hatósági áras tejet, mint a cukrot – igen, igen, és épp az a baj, hogy a cukorra is óriási a kereslet. Szakértők szerint még idén ősszel komoly hiány alakulhat ki mindkét termékcsoportból. 

Az RTL Híradó nézői több helyről üres polcokról küldtek felvételt, vidéki vásárlók is erről panaszkodtak a tejhiányról. A hatósági áras, 2,8 százalékos tartós tejet kereste sok vásárló, de se itt, se más boltban nem talált belőle. Van vásárló, aki három üzletláncot is végigjárt, de sehol sem talált tejet. 

“Elképzelhető, hogy a vásárlói igények olyan magasak, hogy időnként logisztikai fennakadások lehetnek. Egyértelműen az látszik, hogy óriási az igény a fogyasztók részéről, és az is látszódik, hogy ez a tejkategória kannibalizálja más fogyasztói folyadéktej kategóriák eladásait

– fogalmazott Harcz Zoltán, a terméktanács ügyvezető igazgatója az RTL Híradónak.

Közben cukorfronton se sokkal jobb a helyzet, sőt. Magyarországon hetek óta hiánycikk a kristálycukor. A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint egyre kevesebb cukrot állítanak elő Európában és Magyarországon is, de eddig nem volt ellátási zavar. Az árstop miatt azonban az emberek felvásárolták a cukrot, hiszen korlátlan ideig tárolható, és sokan az árstop kivezetésére számítanak, ezért több cukrot vásárolnak valós szükségleteiknél. 

A tej- és cukorhiány Magyarországon így aggasztó méreteket öltött, sok helyen legfeljebb várólistán lehet e két termékhez jutni. 

Szinte mindenki tesz a kosarába belőle, és 66.9 százalékkal nőtt az ára tavaly óta!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!