Isteni extra diétás finomságok fehérjeporral, amelyek tényleg beleférnek az életmódváltásba
2022. September 29.A diéta mindig is egy nagy kihívás, főleg azok számára, akik édesszájúak. Viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk ízletes és közben egészséges desszerteket magunknak. Sőt, ha kedvünk tartja, szinte mindennap ehetünk a kedvenc édességeinkből. Adunk pár tippet, hogyan.
Fehérjepor – a legjobb alapanyag
Az ízesített fehérjeporoktól nem kell megijedni. Teljesen természetes anyagokból készülnek a minőségi márkák termékei, és kaphatunk kifejezetten vegán, természetes aromákkal készülteket is belőlük. Ezek a termékek egyáltalán nem fújnak fel, és remek kiegészítői szinte minden édességnek. Elég csak egy kicsit hozzákeverni a kedvenc joghurtunkhoz, és máris isteni krémeket kapunk. Ez pedig már egy kiváló kiindulási alap arra, hogy magas fehérjetartalmú, egészséges desszerteket készítsünk.
A kávé, mint diétás alapanyag
A kávét mindenki szereti, ezért vélhetően a kávés édességeket is imádni fogja. A kávéban az a legjobb, hogy nem csak rendkívül magas az antioxidáns tartalma de hathatós az étvágycsökkentésben is. Ha igazán remek diétás kávés finomságot szeretnénk, akkor az instant, gépi vagy az eszpresszó kávéfőző által lefőzött kávét keverjük össze egy kis fehérjeporral, majd ezt a krémet zabpehely alapú tésztára kenve, kávés piskótaként fogyasszunk. A kávés piskóta tetejére könnyedén készíthetünk egy laza joghurtos bevonatot némi édesítőszerrel és gyümölccsel megspékelve. A diéta titka ebben az esetben az, hogy lassú felszívódású szénhidrátokkal dolgozunk és vékony piskótatésztát készítünk. Na de hogyan?
Zabpehely és zabkorpa alapú tészták
A diétás édességeknél az a legjobb, ha a szénhidrát rész minél kevesebb, a fehérje pedig minél több. Ezért a zab alapú tésztát elég csak tojással összekeverve a sütőbe dobni. Jó tipp, hogy ha nincs kedvünk sütni, akkor szimplán csak összekeverjük fehérjeporral olyan arányban, amitől a zabpehely kemény massza nem lesz. Ez kiváló alap bármilyen süteménynek. Ráadásul különféle ízeket kaphatunk a fehérjeporból, ami által készíthetünk gyümölcsös, vaníliás, kávés vagy csokis tésztaalapokat.