Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Komáromi Annamária

Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja

2020. December 4.

Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és boldogan készülődik az ünnepre. A Télapó viszont nem a kéményen keresztül szokott érkezni hozzájuk, mivel azt az építkezéskor véletlenül befalazták a munkások…

Amikor a gyerekek még kicsik voltak, a Mikulás és a krampuszai minden évben házhoz mentek Marton Adriékhoz. Ám most, hogy a fiúk már nagyobbak, nem látogat el hozzájuk személyesen a Télapó. A srácok általában december elsején levelet írnak neki, amiben elárulják, hogy mit szeretnének, mire vágynak és miután végeztek, borítékba teszik az irományt és feladják a postán. „Imádom ezt az ünnepet, ilyenkor megint előtör belőlem a gyermeki énem – kezdte mosolyogva az Adri’s Kitchen háziasszonya. Szerintem a családban én vagyok a leglelkesebb. Mindig mondom a srácaimnak, hogy ki kell tisztítani a cipőtöket, és tegyünk ki kis kekszet és tejet a Mikulásnak, mert nagyon szomjas és éhes, hiszen a messzi Lappföldről érkezik.”

Fotó: Komáromi Annamária

Adriék anno úgy tervezték, hogy lesz egy szép kandallójuk, ám az építkezéskor a munkások azt hitték a kéményre, hogy a ház tetején levő lyuk csak egy „hiba”, ezért beleöntötték a betont és befalazták. Így a Mikulás nem tud ezen keresztül érkezni, hanem az ajtót kell használnia. Adriék pedig odakészítenek neki mindent. „A fiúk természetesen minél nagyobb cipőt választanak, hogy sok ajándék beleférjen – nevetett fel a gyönyörű gasztro műsorvezető. A gyerekek este már gigantikusan izgatottak szoktak lenni. Alig tudnak elaludni. Nincs így könnyű dolga a Mikulásnak, de azért ügyesen megoldja, hogy láthatatlan maradjon… A srácok általában már hajnali 4 fele felébrednek és rohannak az ajtóhoz, hogy megnézzék, mit kaptak a Télapótól.”

Adriék asztaláról természetesen Mikuláskor sem maradhatnak el a különleges falatkák. Persze ilyenkor nem csapnak akkora bulit, mint halloweenkor, és a kétgyermekes anyuka nem csinál hatalmas asztalnyi dekorációt és ételt. De örömmel elkészít egy-két cukiságot. „Mindig szeretek izgalmas recepteket felkutatni, amikkel feldobhatom a hétköznapokat és a kisebb-nagyobb ünnepeket” – mondta el Adri, aki azt is elárulta, hogy melyek a kedvenc mikulásos finomságai.

Fotó: Komáromi Annamária

Mikulásos muffin

Ugyan az eper ilyenkor nem szezonális gyümölcs, tökéletes Mikulás sapkát készíthetünk belőle. Így válik tökéletessé a télapós muffinunk.

Hozzávalók:

100 g étcsoki

2 db tojás

1 csipet só

100 g vaj

80 g cukor

50 g kakaópor

80 g liszt

2 teáskanál sütőpor

100 g ricotta

12 db eper

350 ml tejszín (hideg)

200 g mascarpone

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál vaj (kenéshez)

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Ezután a két masszát összeforgatjuk.

A muffin sütőformát kivajazzuk, és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, és csillagcsöves habzsákba töltjük. A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.

Fotó: Komáromi Annamária

Forrócsoki-pillecukor hóemberrel

A forrócsoki elmaradhatatlan Mikuláskor és karácsonykor, hiszen a komfortérzést, a melegséget és a bekuckózást szimbolizálja. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és egy izgalmas történetet is kitalálhatunk hozzá. A kicsik biztosan szívesen hallgatják meg a mesét a forró csokiban jacuzzizó hóemberekről…

Forrócsoki-pillecukor hóemberrel

Hozzávalók:

Nutellás forrócsoki:

3 dl tej

150 g Nutella

2 dl tejszín

további hozzávalók:

pillecukor

sárgarépa-pálcikák

olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a Nutellával felforraljuk, 5 percig főzzük, majd az egészet egy szűrő segítségével egy pohárba szűrjük.

A további hozzávalókból a pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk, és így összeállítjuk a hóemberünk alapját, sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat és gombokat.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rémisztő finomságok

Rémisztő finomságok

Ezeket ajánlja Marton Adri a halloweeni asztalra.
Marton Adri képes mallorcai élménybeszámolója

Marton Adri képes mallorcai élménybeszámolója

Nagyon nem tájképek következnek :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!