Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Igyunk smoothie-t vacsorára

Mutatjuk, mik az előnyei, ha a nap utolsó főétkezésekor nem ételt, hanem turmixot veszünk magunkhoz.
2018. July 13.

A smoothie-kat többnyire két étkezés közöttre vagy a reggeli helyett ajánlják, viszont egy újhullám indult el: vacsorára fogyasszunk turmixokat. Laura Arndt, edző saját maga is kipróbálta ezt az újítást – egy hétig vacsorára smoothie-t ivott. Gyakran iszik ilyen italokat, a délelőtti edzései után. Az el fogyasztás után „felfrissültem, megfiatalodtam, és készen álltam a nap hátra levő részére, az edzés utáni éhség nélkül” – mondta.

Tudta, hogy laktató vacsorát kell innia, így három eredeti receptet váltogatott a hét során. Mindegyik italban megfelelő arányban volt a zsír, a protein és a szénhidrát, így megfelelően eltelítette az ital. „Ezt könnyű volt elérni mandulaitallal, alacsony zsírtartalmú joghurttal, mandula vajjal, protein porral és gyümölcsökkel.” A gyümölcsöket már korábban előkészítette: megtisztított, felszeletelt állapotban tette azokat tárolókba, majd így a hűtőbe. Ezzel minden smoothie elkészítése max. 5 percet vett igénybe.

Viszont aggódott amiatt, hogy nem lesz elég tápláló a vacsora, és későesti nasizás lesz az eredmény. Ennek ellenére nem volt éhes a smoothie után, sokkal könnyebbnek érezte magát. Remekül aludt, reggel jobban ébredt, valamint némi súlycsökkenést is tapasztalt az egy hét elteltével. „Összességében az előnyömre vált ez a könnyen elkészíthető vacsora.”

Szerinte a változatosság a kulcs, akkor nem ununk rá a turmixolásra. Ha legközelebb újra kezdi, biztosan újabb ízeket is bevezet majd. A klienseinek is ajánlaná ezt a módszert heti néhány vacsorára. Egészséges és tápláló módja annak, hogy a szervezetünkbe ásványi anyagokat, vitaminokat, folyadékot juttassunk rendszeresen. Tökéletes, ha hazaérve már semmi kedvünk főzni. Azt tanácsolja, mindig legyen otthon friss gyümölcs és protein por – ezzel már el lehet kezdeni a turmixvacsit.

via: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Működnek a diétás shake-ek?

Működnek a diétás shake-ek?

A fogyást segítő turmixokat étkezések helyett szokás fogyasztani súlycsökkentő program részeként.
Az izotóniás italok előnyei

Az izotóniás italok előnyei

A sportitalok főként az aktív testmozgás során kiizzadt ásványi anyagokat pótolják, ezzel megelőzve többek között az izomhúzódásokat.
Nem kell mindig a protein por

Nem kell mindig a protein por

Attól függ a proteinfogyasztás mértéke, hogy mi a célunk a testmozgással.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!