Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így ünnepel a brit királyi család

2019. December 26.

Ahogy Kevin és a betörők nélkül nem telhet el karácsony, úgy a brit királyi család sem maradhat ki az ünnepi cikkek sorából. Összegyűjtöttünk pár királyi szokást, van, amit érdemes megszívlelni.

Időben elküldik a karácsonyi üdvözlőlapokat

Sok más családhoz hasonlóan a Windsorok is csatolnak egy kedves, őket ábrázoló fotót a köszöntő sorokhoz, sőt II. Erzsébet saját kezű aláírása is kötelező elem. A politikusoknak és államfőknek mint „Elizabeth R.” írja alá, az R-betű a latin királynő – azaz regina – megjelölést takarja. A barátoknak persze marad „Elizabeth”, az unokatestvéreinek pedig „Lilibet” aláírás jár. Mivel évente kb. 800 karácsonyi üdvözlőlapot küldenek ki, a királynő nem hagyja az utolsó percre a nagy munkát, általában a nyári hónapokban kerít sort rá.

Batyus bál – egy kicsit másképp

A királyi család nagy becsben tartott szakácsokat alkalmaz, ám nem minden ételt készítenek séfek. Károly herceg például a saját birtokán termesztett szilvát adja a menühöz, mások értékes porcelánjaikat teszik közkinccsé az ünnepi alkalomra.

Csak semmi extra! Már ami az ajándékokat illeti

Drága és csillogó ajándékok helyett gyakran választanak inkább vicces vagy szurkálódó meglepetéseket. Harry herceg a királynőnek egy alkalommal nyomdafestéket nem tűrő szöveggel ellátott zuhanysapkát ajándékozott, Kate Middleton pedig a sógorának 2001-ben egy „Növessz saját barátnőt!” csomagot és egy Gucci papucsot adott. Utóbbit csak azért, mert állítólag valamennyi lábbelijén jókora lyukak tátongtak.

December 24-i focimeccs

Vilmos és Harry herceg évek óta szervez focimeccseket. A norfolki személyzet – az itt található birtokon ünnepel a család –, valamint a meghívott barátok egy-egy csapatot verbuválnak, és barátságos mérkőzésen döntik el, hogy ki a jobb. Legalábbis fociban.

Könnyed kikapcsolódás, sok pihenés

Mindenki máshoz hasonlóan a királyi család is szeret megpihenni karácsonykor. A királynő karácsonyi üdvözlőbeszéde után a család kirakóst játszik, sőt tornázni is együtt szoktak. Később pedig moziznak egy jót a bálteremben.

A templomi látogatás sem maradhat el

25-e reggelén a királyi család két istentiszteleten is részt vesz: először egy zárt körű szertartáson, amelyet a királynő saját lelkésze tart meg, ezt követően pedig közösen mennek el a Szent Mária Magdolna templomba.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!