Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így kezdődik a nap a világ különböző tájain – terítéken 8 izgalmas reggeli

2020. February 3.

Úgy tartják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, így nem csoda, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain egyaránt megadják a módját. Lássuk, mit esznek Japántól Spanyolországig!

Dél-afrikai Köztársaság

Amikor nem a kiadós angol reggelire esik a választásuk, akkor ruskot esznek teával. A rusk nem más, mint egy gabonaféléből készült kétszersült jellegű étel, amelybe gyakran kerül mazsola, csokidarabok vagy olajos magvak. Kemény, ropogós (akár a cantuccini), ezért teába mártogatva fogyasztják.

Fotó: 123 RF

Japán

A teljes japán reggeli miso levesből, halból, rizsből és további kiegészítő fogásokból áll. Sőt fermentált szójababot (natto) is szívesen fogyasztanak, habár erős illata és fura állaga miatt ez szinte érthetetlen a külföldiek számára.

Dánia

Apró szendvicsek reggelire? Naná! A dán napindító nem csupán nagyon finom, hanem igen mutatós is: smørrebrødok széles választékából pakolhatunk a tányérunkra. A kis rozskenyérszeletekre füstölt hering, főtt tojás, uborka, friss zöldfűszerek, retek, vaj és sajt kerül.

Spanyolország

Nem kerítenek túl nagy feneket a reggelinek Spanyolországban: általában kávét isznak, mellé pedig kekszet fogyasztanak. Kivétel a csokis churros… Ha erre esik a választásuk, akkor porcukorral gazdagon meghintett fánkokat mártogatnak olvasztott csokiba. Nem semmi reggelire…

Fotó: 123 RF

Skócia

Az angol reggeli egy variációja hódít náluk: bacon, tojás, bab, gomba, kolbász, black pudding (véres hurka jellegű étel) és haggis kerül az asztalra. Inkább hétvégén fogyasztják, vagy furcsamód este, pár ital mellé.

Franciaország

Nem meglepő, hogy a kifinomult franciák reggelire sem esznek meg bármit, isteni vajas croissant-nal és kávéval kezdődik a napjuk.

Marokkó

Msemen, azaz laposkenyér vagy pita a közkedvelt reggeli arrafelé, mézzel, teával fogyasztják. Létezik hússal és sajttal töltött verziója is, de ez inkább a nap további részében, ebédre vagy vacsorára kerül az asztalra.

Ausztrália – avokádós toast Vegemite „krémmel”

Ausztráliában már akkor is divatosnak számított avokádós toastot reggelizni, amikor a világ még nem tudott eme nagyszerű ételről. Itt azonban kerül bele – azaz pontosabban rá – egy kis csavar: a toastkenyeret először megvajazzák, majd Vegemitével (vagy más élesztőkivonatos kencével) kenik meg, majd erre pakolják az avokádószeleteket. És hogy mit isznak mellé? Lelkes kávéfogyasztók.

Fotó: 123 RF

Forrás: love FOOD

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!