Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így is használhatjuk a befőttesüveget

9 kreatív dekorációs és tálalási ötlet
2017. July 7.

Egyre népszerűbb a befőttesüveg – nem csak csalamádé tárolására használják. De gondoltuk volna, hogy már a lagzik dekorációjának is része lehet? Megmutatjuk, hogy lesz egy kompóttárolóból elegáns dekor- vagy tálalási kellék.

Asztalszám: Az ültetést megkönnyítő számokat fessük fel papírra (lehet sima fehér, de passzolhat az esküvő színeihez is), és csúsztassuk bele a befőttesüvegekbe.

Desszertpohár: A szintezett pohárkrémek remekül mutatnak üvegben, kerüljenek pohár helyett befőttesüvegbe.

Italok tárolására: Ne untassuk vendégeinket azzal, hogy a koktélbár előtt sorakoznak. Készítsük el az italokat előre, zárjuk befőttesüvegbe, majd helyezzük őket jéggel teli hordóba, melyhez mindenki hozzáfér – sorakozás nélkül.

Képkeret: Az asztalszámozáshoz hasonló módszer, csak a számok helyett képeket csúsztatunk az üvegbe. Vintage hatásért használjunk régi fényképeket, például rokonaink esküvői fotóit – ezzel külön kedveskedünk a családunknak.

Monogramhoz: Általában a főasztal környékén ott díszeleg a friss házaspár monogramja. Rakjuk ki a betűket befőttesüveggel, melyek aljába ragasszunk mécseseket, hogy még hangulatosabb látványt nyújtsanak.

Virágtartó: Sokan használják vázaként a befőttesüveget – nem csak lagzikon. Ha igazán különleges végeredményt szeretnénk, az üveg alsó 1/3-át fessük be az esküvő színeivel.

Ötletláda: Egy pár megkérte a vendégeit, hogy írják fel jégkrémes pálcikákra (papírcsíkokkal helyettesíthető) a legjobb randiötleteiket és dobják bele egy befőttesüvegbe. Ezek közül pedig a friss házasoknak mindegyiket teljesíteniük kell. Jó hír: nagy esküvőknél rengeteg tipp gyűlik össze, így jó ideig nem kell saját programon agyalni.

Gyerekeknek: Ha sok gyerkőc érkezik a lagzira, mindenképp kell valami, ami leköti őket.  Rakjunk zsírkrétát, filceket, ceruzákat befőttesüvegbe, tegyünk a kicsik asztalára rajzlapokat. Sőt, színes cukorkákat is tálalhatunk az üvegekben – nagyon jól néz ki a szín kavalkád.

Homokceremónia: Egyre több szertartás részét képezi ez az elem, melynek lényege, hogy a vőlegény és a menyasszony különböző színű homokot tölt egy üvegbe, ezzel szimbolizálják elválaszthatatlanságukat. Mi lenne erre alkalmasabb egy népszerű befőttesüvegnél?

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a  legújabb esküvői őrület

Íme a legújabb esküvői őrület

Fal és fánk, fánk és fal....

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!