Így aprítja fel a hagymát Gordon Ramsay
2020. August 10.Valljuk be, a hagyma felaprítása nem a legkellemesebb konyhai művelet. Könnyek, átható hagymaszag, ráadásul nem is olyan egyszerű mutatvány, főleg ha apró, egyforma darabokra szeretnénk szeletelni. Viszont kihagyhatatlan a magyar ételekből éppúgy, mint a nemzetközi konyhák fogásaiból. Jöjjön lépésről lépésre a híres séf és showman bevett technikája.
1. lépés
A legtöbben a hagyma gyökerének levágásával kezdik, de Gordon Ramsay útmutatása alapján ez bizony hiba. Szerinte pont fontos a gyökeret a hagymán hagyni, mert az fogja biztosítani, hogy a hagyma ne mozduljon el aprítás közben. Plusz ha levágjuk a gyökeret, a hagyma rögtön levet kezd ereszteni, mi pedig könnyezni. Vágjuk csak félbe a hagymánkat, és fektessük az így kapott felet lapos oldalával lefelé a vágódeszkára.
2. lépés
Ujjainkkal nyomjuk le a hagymát, ezután függőlegesen vagdossuk be, de ne vágjuk át teljesen. Próbáljunk minél vékonyabb vágásokat ejteni.
3. lépés
Készítsünk vízszintesen két bevágást a hagymán, de most se vágjuk át teljesen, ha azt szeretnénk, hogy a hagymánk egyben maradjon.
4. lépés
Végezetül függőlegesen, a meglévő vágásainkra merőlegesen vágjuk fel a hagymánkat.
És mivel egy kép többet mond ezer szónál, a mozgókép pedig még inkább, íme egy videó, amelyen a mester meg is mutatja a folyamatot.
Forrás: Tips and Tricks