Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogy mi?! A TikTok új őrülete: hagymát a fürdőszobába?

Mit keres ez a zöldség pont egy meleg, párás helyiségben?
2022. March 21.

Ami a TikTokon nagyot szokott menni, abban általában „van valami”. Na de hogy mi lehet a pláne abban, hogy hagymát tartsunk a fürdőszobában – annak talán érdemes a nyomába eredni. Igen, az utóbbi években a lakásba zárva sok érdekes felfedezést tettünk, és unalmunkban új dolgokat is kipróbáltunk – ám most semmi sem indokolja ezt a mosdós dolgot.

A TikTokon hasznos receptek és praktikák is futótűzként terjednek, de most egy meghökkentő kisfilmecske tarol, melyben a fürdőszobában bukkan egy szerelmes lány egy tál zöldségre.
Karalynn épp ismerkedő fázisban van egy sráccal, akivel a karantén alatt sokat chatelt. Fontos szempont nála, hogy mennyire igényes férfi a kiszemeltje – ezt személyesen szeretné eldönteni, méghozzá a budoár-állapotok felmérésével. És a látottak alapján megfogta az Isten lábát – csillog villog az egész helyiség, itt aztán tényleg minden a helyén van: szappan, tusfürdő, fogselyem, zuhanyhagyma… hogy mi? Igen – egy Tarantinós csavarral a kamera egy kis kosár vöröshagymára is rámutat, mely a wc tartály tetején trónol. Később a lány ábrándosan megemlíti, hogy itt talán még mogyoróhagymát is talál, és akkor megfogja magának ezt az álomférjet.

@karalynndunton Uh oh I hope I don’t fall ? #toolate #checkhisbathroom #loveatfirstsight #cleaningtiktok #showeronion ♬ Steven Universe – L.Dre

Aki már korábban is gyanakodni kezdett, az bizony jól tette. Ez a videó poénból készült, a kaliforniai Karalynn Dunton ugyanis foglalkozása szerint színésznő és humorista. A hölgy a virtuális felületen tömegesen megjelenő, ilyen típusú kisfilmek paródiájának szánta ezt a szösszenetet. Rengeteg fiatal lány készít ehhez hasonló felvételeket a pasijánál – ezért gondolta, hogy ő is rászánja magát, ám csavarna egyet a dolgon. Természetesen a fürdőszoba sem „a pasijáé”: ráírt egy szingli haverjára, hogy forgathat-e nála egy hagymás videót a TikTokra. Az illető igent mondott a fura kérésre – szóval a hagyma, mint fürdőszoba-tartozék egy rafinált csel volt csupán. A poén mindenesetre tarolt – milliós nézettséget és több száz megosztást hozott.

Ám Dunton a szó szoros értelmében feltalálta a spanyolviaszt: a nagyobbacska, fehér-sárga zöldség neve ugyanis angolszász területen „spanyol hagyma”, melyet korábban is hoztak már összefüggésbe a fürdőszobával. Elsőre talán valószínűtlennek hat, ám ha jobban belegondolunk, van benne logika, hogy milyen funkciót tölthet be: elveszi a kellemetlen szagokat. Takarításhoz inkább a citrom leve javallott, ami felszeletelve – akár csak a hagymafej – dezodorként működhet. Ha kisgyerek vagy háziállat van a lakásban, akkor a tálkát minél magasabbra tegyük, nehogy a csípős darabkákat megpiszkálják az illetéktelen kezek vagy mancsok. Egy éjjelen át hagyjuk hatni a természetes illatosítót, és reggelre a nem kívánatos szagok valóban el fognak tűnni. Megtisztul a levegő, és még valamennyi nedvességet is magába szív a növény, amit megenni eztán már nem javallott.

Abban az esetben viszont, ha magától is átható hagymaszag terjeng a budoárban, akkor valószínűleg a lefolyóból kúszik fel a bűz. Eltömődhetett a cső, amit érdemes minél hamarabb kipucolni – a kisebb dugulásokra vannak jó házi praktikák is. Az sem éppen fényes helyzet, ha a zuhanyból jövő víz áraszt hagymabukét – ha tartósnak bizonyul a probléma, akkor mindenképp hívjunk szerelőt.

Erről se maradj le:

Ezt tedd, hogy elkerüld a dugulásokat

 

Perzsa
Forrás: experthometips.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!