Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: ©buzzfuss/123RF.COM

Ha valaki, akkor Joaquin Phoenix és neje meggyőzően érvel a vegánság mellett

Rooney Mara és Oscar-díjas férje régóta vesznek részt állatvédő akciókban.
2021. November 6.

Rengetegszer hallottunk már arról, hogy a vegán étrendre való tömeges áttérés segítené a klímaváltozás elleni küzdelmet. Joaquin Phoenix és Rooney Mara már egy ideje beleálltak ebbe a bolygó- és állatvédő harcba: felhívják a figyelmet a globális krízisre, és megoldásokat sürgetnek. Hogy az élhetőbb jövő és a fenntarthatóság ne csak nagy szavak legyenek, az lépéseket követel – nem csak a világ vezetőitől, de mi, magánemberek is tehetünk valamit.

Például ha a nagyüzemi állattartást nézzük, mely a 14,5-16,5 százalékát adja az emberi tevékenységből származó, üvegházhatású gázok kibocsátásának. Érdemes megváltoztatnunk bizonyos fogyasztási szokásainkat, mert a globális felmelegedést már a bőrünkön érezzük így is – és ez még csak a kezdet, ha hagyjuk, hogy minden így menjen tovább. Rendszerszintű átalakítást mozdítana elő az Oscar-díjas színész és neje, és mellé teszik, hogy kicsiben már mi is elkezdhetjük: ugyanis nem mindegy, hogy mit rakunk a bevásárlókosarunkba. Ha sokan úgy döntünk, hogy az állati eredetű termékeket rendszeresen hanyagoljuk, akkor nagy ütést viszünk be a húsiparnak. Ha így teszünk, érezhetjük, hogy efölött van kontrollunk, ha a nagyobb folyamatokba nem is szólhatunk bele.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joaquin Phoenix Italia ?? (@joaquinphoenix_italia) által megosztott bejegyzés

Múlt hónapban a 47 éves, Puerto Ricó-i származású színész csatlakozott a #CowIntheRoom kampányhoz, mely az ENSZ Éghajlatváltozási konferenciájának elnökét célozta. Olyan vegán hírességek, mint Billie Eilish, Moby és Alicia Silverstone emelték még fel a szavukat a nagyüzemi állattartás ellen.
Phoenixék nemrég szülők lettek – a kisfiú a River nevet kapta, az apuka fiatalon elhunyt testvérének emlékére. Joker megszemélyesítője a 92. Oscar-gálán sem rejtette véka alá a nézeteit – a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat átvéve kihasználta az alkalmat, és hangsúlyozta a húsmentesség előnyeit. Azóta már több, nagy filmes rendezvény is növényi alapú menüvel várja a hírességeket. A vágóhidakon is gyakran akciózó sztár szenvedélyes állatvédő, melyben felesége szintén elkötelezett partnere. Los Angelesben egy hentesüzemből sikeresen kimentettek egy tehenet és a borját: Liberty és lánya, Indigo azóta természetes környezetben él, egy védett farmon. A színész házaspár pedig rendszeresen látogatja is a bocikat.

Perzsa

Forrás: vegnews.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nem is gondoltuk volna: a vegán életmód 100 éve is divat volt itthon

Nem is gondoltuk volna: a vegán életmód 100 éve is divat volt itthon

A 125 éves pesti vegán hagyományokat ünnepli a GreenGorilla pizzéria

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!