Gyömbér és méz – együtt még egészségesebb!
2020. October 18.A gyömbérről és a mézről köztudott, hogy rendkívül egészséges alapanyagok. A gyömbér jellegzetesen csípős aromájával és ízével régóta ismert természetes orvosság különböző emésztési zavarok, rosszullétek és megfázás esetén. Az antioxidánsokban gazdag méz pedig éppen annyira elfogadott kúrája a megfázásnak, mint a gyömbér, de emellett például a koleszterinszintünkre is jótékony hatással van.
Szögezzük le, a két anyag aromája és íze külön-külön is nagyszerű, de a kettő kombinációja sokkal több a részek egyszerű összeadásánál. Akkor is érdemes kipróbálni, ha nem küzdünk semmiféle betegséggel, forró italt vagy süteményt is ízesíthetünk méz-gyömbér keverékkel.
A méz és gyömbér kombinációja igazi csodaszer lehet az aktuális évszakra annyira jellemző megfázások leküzdésében. A méz segít fellazítani a légzőjáratainkat eltömítő váladékot, slejmet, a gyömbér pedig fellép a gyulladások ellen és természetes köptetőszer is egyben. Együttes alkalmazásuk is nagyon egyszerű. Melegítsünk egy kevés vizet, tegyünk bele 2 teáskanál mézet és teatojásban minél vékonyabbra karikázott gyömbért. Hagyjuk kiázni, de még forrón igyuk meg. Kúraszerűen is alkalmazhatjuk, naponta többször is fogyaszthatunk gyömbéres-mézes vizet.
Forrás: mashed