Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: ©zhukovsky/123RF.COM

Gordon Ramsay 2021-től már tüzes olasz borokban is utazik

Nem csoda, ha a brit séfet lenyűgözik a toszkán pincészetek.
2021. November 13.

Gordon Ramsay nevét csak az nem ismeri, aki eddig egy kő alatt élt – a skót séfről ha mást nem is tudunk, annyit biztosan hallottunk, hogy előszeretettel kiabál emberekkel. A gasztro-híresség ízlése viszont kiváló; és nemrég az italpiacra is betört. Az 55 éves, Michelin-csillag halmozó úr 2020-ban a Hells’ Seltzer energiaitalokkal tette le a névjegyét, ám idén szintet lépett. Először saját kaliforniai borcímkével állt elő, majd év végén Európának is kedvezni látszik: Italian Collection néven hozza ki olasz borait. Évek óta formálódott a fehér-, vörös- és rozé-palackokat felvonultató paletta, melyek darabja tíz font (4200 Ft) körül lesz beszerezhető.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gordon Ramsay (@gordongram) által megosztott bejegyzés

A mesterszakácsot mindig is lenyűgözte a borkészítés varázslata, ahol a hagyomány, szenvedély és tudomány átöleli egymást. Az olasz tájak termése palackba zárva pedig régóta áll a szívéhez közel – az itteni gyönyörű pillanatokat még emlékezetesebbé tette egy pohár nedű. Ezt az élményt szeretné Ramsay az éttermeiben is elérhetővé tenni a vendégeinek. A toszkán Poggiotondo pincészet a fő partnere, és a régiókon átívelő, vörös Intenso Rosso például zömében Tuscan Sangiovese-ből áll (50%), de Montepulciano (30%) és Abruzzo-i Merlot (20%) is ízesíti. A fehér verzió friss-ropogós zöldalmás, sárgabarackos jellege a Chardonnay, Trebbiano, Tuscan Vermentino és Pecorino keverékéből adódik, a rozé pedig a fentiek vadvirágosabb, cseresznyésebb, áfonyásabb és likőrösebb elegye.

Perzsa

Forrás: foodandwine.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!