Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Amit mi, férfiak a leginkább a hátunk közepére kívánunk, az a bevásárlás, még akkor is (vagy inkább főleg akkor), ha szeretünk főzni. Pár apró trükk, hogy ne legyen annyira fájdalmas a boltban töltött idő – olvastuk Fekete Gábor nekünk szánt bevezetőjét, és azonnal rávetettük magunkat. Természetesen a cikkre.

Férfias bevásárlás – appok és cetlik

Amit mi, férfiak a leginkább a hátunk közepére kívánunk, az a bevásárlás, még akkor is (vagy inkább főleg akkor), ha szeretünk főzni. Pár apró trükk, hogy ne legyen annyira fájdalmas a boltban töltött idő – olvastuk Fekete Gábor nekünk szánt bevezetőjét, és azonnal rávetettük magunkat. Természetesen a cikkre.
2016. August 4.

Az első és legfontosabb a felkészülés, hiszen a szokásos heti X liter tej, kenyér stb. mellett a hétvégi menüt is meg kell tervezni, és kevesebb feleslegesen elpazarolt (és soha vissza nem kapott) idő van, mint a sorok között kóvályogni. Ha megvan a recept, akkor nincs más dolgunk, mint fejben elkészíteni kedvenc boltunk (ez különösen igaz a hiper-szuper-mega-marketekre) virtuális térképét és aszerint felírni a hozzávalókat. Vagyis pl. zöldség. gyümölcs, fagyasztott hozzávalók, sajt, felvágottak, húsok, szószok, stb. és így tovább. Mielőtt a kedves olvasó azt gondolná, az előző sorok a kanapéról elmélkedve születtek, szólok, saját kis heti körutam ez.

Bevásárlókocsi és appferfias_2

A sorrend tehát megvan, innentől tud becsatlakozni a dologba némi technológia, hiszen ha toljuk a bevásárlókocsit. akkor a legkevésbé sem szerencsés tollal kihúzogatni a listán kipipálandó tételeket, amelyek már a kosárban pihennek. Épp ezért az okostelefon birtokló bevásárló férfi appot használ. Egyszerű jegyzet, vagy listakészítő appot, mint például a Color Note, ami a sima gépelésen túl rendelkezik egy listakészítő funkcióval is (megszámlálhatatlan ilyen applikáció van még az alkalmazásboltokban), amely segítségével a megfelelő sorrendbe rakva a tételeket, szépen kihúzhatjuk, amivel megvagyunk. Ha egy fokkal okosabb appot választanánk, akkor ott van az Out Of Milk, amiben még beépítet vonalkód olvasót is találunk. Ráadásul ezekben az appokban mivel áthúzva azért látjuk a megvásárolt tételeket, ha esetleg eszünkbe jut menet közben, hogy mégiscsak elfogyott a vörösbor, ami remekül illik a hétvégi húshoz, akkor nincs más dolgunk, mint gyorsan begépelni azt, és kész is a bővített lista.

Receptes kalandFood palnner

Ha megvan minden, akkor nincs is más dolgunk, mint kilesni kedvenc receptünket innen, amelyeket természetesen gyűjthetünk is saját készülékünkön, hogy akkor is kéznél legyenek, ha épp offline állapotban vagyunk. A listakészítést, vonalkódszkennelést és a receptgyűjtést legtökéletesebben pl. a Food Planner appal tehetjük meg, ami azért igényel már némi molyolást, de cserébe mindent egy helyen találunk, és ha kérjük, akkor még össze is adja a bevásárlólistánkat, hogy ne érjen meglepetés a kasszánál.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bevásárlók kérték

Bevásárlók kérték

Manapság már valóban csak a barbár ember használ és vesz nejlon szatyrot a bevásárláshoz. A környezetszennyező és ráadásul gyorsan elhasználódó zacskók helyett a tartós és divatos megoldásoknak néztünk utána.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!