Ezzel az egyszerű trükkel 3 perc alatt meghámozod a sütőtököt!
2022. October 3.Ha nem Halloween-faragásként szeretnéd, hogy végezze a vitaminbomba, hanem megennéd, itt egy mikrós tipp a pucoláshoz.
Bizony néha vért kell izzadni, hogy lehántsuk a finomság héját, ehhez nyújt segítséget a mikró.
Mindössze 3-5 perc mikrózás jót tesz az állagának – tényleg könnyebb lesz lekapni a külső burkolatot és kockára szeletelni az okkersárga húst. Persze előtte távolítsuk el az elejét és a végét, és gondosan szúrkáljuk meg villával, nehogy a mikrózás során távozó gőztől fel találjon robbanni.
Kérdés, hogy a makrobiotika hívei mit szólnak az eljáráshoz, illetve ha egy sokkilós példányt szerzünk be, hány darabban kell mikrózgatni – nekünk mindenesetre a sütőtök krémlevestől a mézes rakott tökig, mindenre megindul a nyálelválasztásunk.
Ebből a 7 sütőtökös ételből legalább 1-et próbálj ki jövő héten!