Ezzel az 5 étellel kapcsolatban még mindig sok a tévhit
2022. November 14.Oszlassuk el az alábbi pár tévhitet, nézzük, mi az, amit sokan rosszul gondolnak!
A sushi nem egyenlő a nyers hallal
A sushi (vagy szusi) közkedvelt japán étel, alapja a speciális fajtájú, rizsecettel ízesített rizs. Természetesen létezik olyan sushi, amely tartalmaz nyers halat, de nem az összes, sőt! Gondoljunk csak bele, egy japán omlettes sushiban ugyan hol található az a bizonyos nyers hal? Hát sehol!
A palacsinta nem magyar étel
Tegyük hozzá, nem is osztrák, hiába ismert és közkedvelt étel a bécsi túrós palacsinta. Már az ókori Rómában is sütöttek valami hasonlót, tehát rossz hír vagy sem, nem mi találtuk fel.
Az avokádó nem zöldség
Hiába fogyasztjuk pirítóson, megsózva, vagy cikkezzük a csilis babunk tetejére. Rendszertanilag a bogyós gyümölcsök közé sorolják.
Tipp: 8 avokádós ételt mutatunk – csak győzz választani!
A Rákóczi túrós nem „fejedelmi” süti
Azaz dehogynem, hiszen annyira finom! Viszont nem Rákóczi Ferenc a névadója, hanem Rákóczi János mesterszakács és cukrász, a sütemény megalkotója.
A kuszkusz gabonából készül, de nem gabonaféle
A berber származású kuszkusz egyfajta tészta, amely hántolt durumbúzából készül. Régen kézzel görgették, hempergették lisztbe, ma már természetesen gépesített a folyamat.
Kapcsolódik: