Ezt fogyasztják Szent Patrik napján
Az írek védőszentjét, Szent Patrikot hatalmas mulatsággal és zöld színekkel ünneplik szerte az országban március 17-én. Itthon ez nem jellemző, általában csak a Patrikokat köszöntjük névnapjuk alkalmából. Gemma Stafford, ír séf ma már dél-Kaliforniában dolgozik. Ő mesélt a Hello Giggles-nek arról, miket fogyasztottak ezen az ünnepen gyermekkorában.
Először is alaposan be kell reggelizni ezen a napon – hiszen nagy ivászat várható. „Egy hagyományos ír reggeli három különféle sertéshúst, tojást, babot, és kenyeret tartalmaz. Mindezt pedig teával öblítjük le.” – meséli Stafford. Őrülten soknak hangzik mindez egyetlen étkezésre, de csak jóllakottan érdemes nekiindulni ennek a napnak.
Ebédre szintén valami húsfélét és comfort foodot esznek – mindent a teli pocakért. Stafford emlékezetében élénken él, hogy míg kicsiként az apukájával és a rokonaival kint volt a parádén, addig édesanyja otthon sütötte és főzte a nagy lakomát. „Általában sózott marhát eszünk káposztával, mindezt krumplival tálaljuk.”
Az italokat nem nagyon kell emlegetni. Aki mégis részt vesz egy ilyen partyban, az indulás előtt lakjon jól, és a sokadik zöld sörre inkább mondjon nemet.
forrás: Hello Giggles